Balmazújvárosba mehetnek az “unireások”

Balmazújvárosba mehetnek az “unireások”
2016. August 24.
Az Érmihályfalvi Unirea négy fiatal labdarúgója folytathatja - tanulmányai mellett - sportkarrierjét Balmazújvárosban. A két klub vezetői együttműködést kötnek.
/vlm/Image/Show/84/
A megbeszélést folytatott felek: jobbról második Lajos Ferenc, balról második Fele Attila

Az Érmihályfalvi Unirea labdarúgó klubnak korábbról van már egy együttműködési szerződése a Nagyváradi Sportiskolával, most egy újabbra készülnek a Balmazújvárosi Sport KFT-vel. A két város között egyébként is van testvérvárosi szerződés, ez bővül most a sportklubok közöttivel. Ennek érdekében járt kedden Érmihályfalván balmazújvárosi küldöttség, melyet Lajos Ferenc, a Sport KFT ügyvezető igazgatója vezetett, társaságában volt a Bihar megyei sportszeretők előtt is ismerős (de ezúttal a balmazújvárosi “színeket” képviselő) Muzsnay Zsolt és Sorin Cigan, fogadta őket Fele Attila helyi klubelnök, ifj.Fele Sándor edző és Nyakó József polgármester.
Lajos Ferenc kérdésünkre elmondta: Balmazújvárosban indul egy úgynevezett szakgimnázium sport tagozattal, ahová kilencedikesnek 4, az Unireában nevelkedett játékos is jelentkezett. Ez lehetőséget ad számukra a további fejlődésre, hiszen helyet kapnak előbb az U17-es később az U19-es csapatban (a felnőtt csapat az NB.II.-ben játszik, csapatkapitánya az gárdát hosszú évek óta erősítő, érmihályfalvi Belényesi Miklós).
A fiatalok természetesen a tanulás mellett foglalkozhatnak majd a focival négy évig, és ha megfelelő képességű játékossá fejlődnek, továbbra is számítanak rájuk. Az sem elhanyagolható, hogy az érettségi mellett alapfokú edzői képzést igazoló diplomát is kaphatnak a diákok. Mind a klubnál, mind az iskolában minőségi munka folyik, ez jó lehetőséget jelent a fiataloknak, összegezte szavait Lajos Ferenc.
Fele Attila a fentiekhez hozzátette: a környékbeli tehetségeket is felkaroló Unirea négy fiatalja – Nagy László, Serebán Gergő (Érsemjén), Torda Richárd (Érmihályfalva), Szkirkanics Ákos (Érkeserű) – eddig a klub junior C-csapatában játszott, most pedig a nemzetközi átigazolási szabályoknak megfelelően kerülhetnek kölcsönben 19 éves korukig (érettségizésükig) Balmazújvárosba. Mindehhez a klubok partneri szerződést kötnek, szem előtt tartva, hogy a fiataloknak ez új távlatokat kínál.
(erdon.ro / Rencz Csaba)