Bárki támogathatja a beruházást

Bárki támogathatja a beruházást
2017. March 23.
A norvég, finn, svéd és német egyetemisták, a Szent Ferenc Alapítvány illetve az önkormányzat mellett az érmihályfalviak (illetve bárki) támogathatja a helyi Iskolaház új épületének beruházását.
/vlm/Image/Show/84/
A SHS alapítvány tagjai az Iskolaház gyerekeivel

Többször beszámoltunk már arról, hogy a dévai Szent Ferenc Alapítványhoz tartózó érmihályfalvi Iskolaház számára új épületet terveznek, legutóbb akkor, amikor a látványtervet is bemutattuk. Újabb fejlemény, hogy nemrégiben újra a városba látogattak a beruházást támogató Students Help Students (SHS), norvég, finn, svéd és német egyetemistákat tömörítő alapítvány tagjai, akik Magyarországon, a Pécsi Tudományegyetem és a budapesti Semmelweis Egyetem orvos és pszichológia hallgatói. Az alapítvány a már említett látványtervet még decemberben megkapta, minapi látogatásukkor, amellett, hogy találkoztak az Iskolaházba járó gyerekekkel, a beruházás tervezett költségvetését is kézhez vehették, illetve tudomásul vehették, hogy a helyi önkormányzat is rábólintott a maga részéről a beruházásra, tudtuk meg András Ildikó nevelőtől, akinek kezében “összefutnak a szálak”.

A tervezett összköltségvetés tehát 86.710 euró. A SHS-nek máris rendelkezésére áll e célra 20 ezer eurója, az Iskolaháznak van 1 millió forintja, a beruházás mellé fog állni a Böjte Csaba szerzetes nevével fémjelzett Szent Ferenc Alapítvány is, illetve az önkormányzat gondoskodik a közművesítésről, kerítésről. Az utóbbi hetekben több olyan rendezvény is volt a városban, melyeken adakozást, gyűjtést szerveztek az Iskolaház építkezésének támogatására. Ezek alapján optimistán lehet fogadni a kezdeményezést, miszerint az Érmihályfalváért Egyesület úgynevezett alszámlát nyitott, melyen keresztül bárki támogató lehet. Ezek a számlaszámok: RO44BRDE050SV75510210500 (lej); SWIFT BRDE ROBU RO79BRDE050SV75510480500 (euró).

(Bihari Napló)

Keresés