Becsengettek

Becsengettek
2015. September 16.
"Pedagógusainknak eredményes munkát, a diákoknak jó tanulást kívánok." Nyakó József polgármester tanévnyitó alkalmából fogalmazott üzenete olvasható az alábbiakban.
/vlm/Image/Show/84/
“Annak ellenére, hogy a román oktatási rendszer hiányosságai miatt sok gyermeket visznek külföldre tanulni szülei, itthon, a tökéletességre törekvő iskoláinkban is szépszámú gyereksereg kezdte el az új tanévet.
A Mezőgazdasági Főgimnázium néhány osztálya sajnos még idén is a Tűzoltóságtól bérelt épületbe kényszerül, de reméljük, hogy jövőre már saját tágas, világos termeikben fognak tanulni, felépül az elkezdett iskolaszárny.
A “zelkes” diákok egy része az Iskolaszék döntése nyomán már saját épületekben folytatja tanulmányait. Hozzájuk hasonlóan az Aranykapu napközi növendékei is megváltozott helyszínen, saját épületben élik ovis napjaikat.
Nem volt egyszerű, sem könnyű az előállt helyzet kezelése. Rendkívül hálátlan feladat gyermekükért aggódó szülőkkel vitázni, meggyőzni őket szinte lehetetlen. Közösségi vezetőként csak ritkán dönthetünk érzelmi szempontok szerint. Meg vagyok győződve, hogy az Iskolaszék az adott időben, hatásköre szerint, a legjobb döntést hozta meg. Az azt követő rövid idő ellenére pedagógusaink – szombaton és vasárnap is dolgozva – sikeresen felkészültek kis lakóik fogadására, amiért szívből gratulálok nekik. Így, költözés után pár nappal még nem lehet határozott következtetést levonni, de őszintén remélem, hogy a pedagógusok felelősségteljes hozzáállásával és a vezetők odafigyelésével, hathatós támogatásával sikerül kényelmessé tenni a kis diákok és ovisok életterét. Ezek után a pedagógusokon és a kiszolgáló személyzeten a sor, hogy minden rendben, az elvárások szerint történjen, hogy az oktatás felvegye szokásos ritmusát, lüktetését, minden gyerek és szülő megnyugvására és örömére.
Pedagógusainknak eredményes munkát, a diákoknak jó tanulást kíván:
Nyakó József
Érmihályfalva polgármestere”

Keresés