Befejezték a járdajavítást, jól vizsgázott a vízelvezető

Befejezték a járdajavítást, jól vizsgázott a vízelvezető
2013. June 20.
Egyelőre befejezték a Polgármesteri Hivatal szomszédságában a járdák javítását. A mellettük kiépített esővíz elvezető hálózat jól vizsgázott a múlt napokban volt felhőszakadáskor.
/vlm/Image/Show/84/
Elkészült a járda, lezárták az átjáról a gépjárművek előtt

Az elmúlt napokban összesen 20 új padot helyeztek ki városszerte, elsősorban a központban, és a városi parkban. Karsai Attila alpolgármester elmondta, hogy az összeszedett megrongáltakat megjavítják, és a tömbházak környékére, illetve a játszóterekhez teszik vissza őket.
A Polgármesteri Hivatal szomszédságában egyelőre befejezték a járdák javítását. Ahogyan arról beszámoltunk, még tavaly ősszel készültek el San Paolo Bank két oldalán lévő szakasszal, a napokban pedig befejezték az útkereszteződés másik oldalán lévő munkát a Transilvania Bank, és az utolsó tömbház mögött. Az alpolgármester megjegyezte, hogy utóbbival már a XXI.Nyíló Akác Napokra szerettek volna elkészülni, de egyrészt a költségvetés kései elkészülte, másrészt az időjárás akadályozta ezt.

Az Ardelean patika és a tömbház közötti átjárót lakossági kérésnek eleget téve zárták le a járműforgalom elől, illetve azért is, hogy megkíméljék a lerakott térköveket. Az alpolgármester véleménye szerint ezt nem lehetett másképp megoldani, ugyanis ha csak súlykorlátozást vezettek volna be a járműveknek, azt nem tartották volna be a sofőrök. Az elterelést virágtartókkal oldották meg, illetve két lócát is kihelyeztek, melyek mellé fákat fognak ültetni.
Karsai Attila megjegyezte, az új járdák mellett kiépített esővíz elvezető hálózat jól vizsgázott a napokban, amikor a “legilletékesebb” tesztnek volt alávetve: az elmúlt heti felhőszakadáskor egy decinyi víz sem maradt a felszínen, így már csak emlék a korábbi esőzéseket követő sár és pocsolya ezeken a szakaszokon.

Keresés