Beiktatták az iskolavezetőket

Beiktatták az iskolavezetőket
2017. September 1.
Csengeri Csongor igazgató és Körmendi Gyula aligazgató 4 - 4 évre, Varga Róbert aligazgató 1 évre vehette át az általános iskola élére szóló kinevezését.
/vlm/Image/Show/84/
Csengeri Csongor újabb négy évre vette át igazgatói kinevezését

Pénteken délelőtt rövid ünnepség keretében vehették át kinevezéseiket a Zelk Zoltán Általános Iskola vezetői. A tanintézmény még takarítás alatti főépületének egyik földszinti termében Kéry Hajnal főtanfelügyelő-helyettes mintegy 70 pedagógusnak kívánhatott kitartást az előttük álló tanévhez, hangsúlyozva, hogy a gyerekek nevelése gyakorlatilag a mi jövőnket jelenti. Gratulált az intézményvezetőknek, egyúttal át is adta kinevezéseiket: Csengeri Csongor igazgatónak és Körmendi Gyula aligazgatónak (aki eddig a Mezőgazdasági Főgimnázium tanára volt) 4 – 4 évre, ők versenyvizsgával kerültek tisztségükbe, illetve Varga Róbert aligazgatónak, aki megbízással 1 évre tölti be funkcióját.

Nyakó József polgármester hozzászólásában a városvezetés további támogatásáról biztosította a település legnagyobb közintézményét, mint fogalmazott: minden építő jellegű kezdeményezésben partnerek lesznek. Hasonlót várnak az iskolától is, például rövidesen lesz a városházának egy környezetvédelmi projektje, melybe szívesen látják a diákokat is. A polgármester egyúttal egy “kihívást” is intézett a pedagógusok felé: a városháza egy formabontó labdarúgó mérkőzésre várja a pedagógusokat, ahol a csapatok valójában egy – egy férfi és női gárdából állnának, melyek felváltva rúgnák a bőrt (a korábbi Részek Viadal focibajnokságához hasonlóan). Az ötletet máris nagy derültség fogadta, valójában ennek a hangulatnak a megtartása lenne a célja is a szeptember 23-ra tervezett eseménynek.

Csengeri Csongor a maga során megköszönte kollégáinak az elmúlt tanévben kifejtett munkájukat, úgy vélve, hogy ha nehézségek árán is, de sikerült megőrizni az iskolához méltó, őket a megyei rangsor élmezőnyébe emelő színvonalat. A rövidesen kezdődő tanév sem lesz könnyű, egyrészt a változó törvénykezés, másrészt az öregedő infrastruktúra miatt, “ígérte” az igazgató.

Körmendi Gyula és Varga Róbert egyaránt a kollégák együttműködésére számít az elkövetkezőkben, arra kérve őket, hogy forduljanak bizalommal hozzájuk gondjaikkal.

Hétfőtől már konkrét kérdések megtárgyalásával (osztályok, osztályfőnökök, órarendek) folytatódik a pedagógusok munkája.


Keresés