Belépők, jegyek a SzabadságFesztre

Belépők, jegyek a SzabadságFesztre
2014. May 30.
A SzabadságFeszt szervezői újabb részleteket hoztak nyilvánosságra a július közepén sorra kerülő rendezvényről. Alább a részletek.
/vlm/Image/Show/84/
Újabb részletek a SzabadságFesztről

Május 9-től már kaphatók a kedvezményes jegyek a margittai SzabadságFesztre. Az első héten közel kétszázan vásárolták meg a 4 napos bérletet, melyek június 4-ig 30 lejbe kerülnek. Ezt követően június 5-től július 4-ig 45 lejbe, július 5-től és a helyszínen pedig 60 lejbe kerülnek a bérletek.

A tavalyi tapasztalatok alapján az idén a szervezők nagy hangsúlyt szeretnének fektetni a rendezvény két szektorának jelentőségére. Fontos információ például, hogy a strand területén, este 9 óra után csak a 4 napos bérlettel lehet majd tartózkodni, mely magában foglalja a sátorhelyet illetve a tisztálkodási lehetőség is. A napi jegyekkel kapcsolatban van a legtöbb félreértés, ezekből ugyanis két típust lehet majd váltani. A 15 lejes napijegy a strandon belüli programokra is érvényes, reggel 9-től este 21 óráig, illetve éjfélig a parkolóban levő nagyszínpad előtti szektorban.

Újdonságnak számít, hogy idén azok a 14 éven felüli vendégek, akik esténként csak a parkolóban elhelyezett nagyszínpadhoz szeretnének kilátogatni, 2 lejes belépő ellenében tehetik ezt meg, ami egy tombola is egyben, mellyel értékes nyeremények kerülnek majd kisorsolásra. Ez egy jelképes összeg, és egyben egyedi is, mivel alapvetően két típusú fesztivál, illetve hasonló rendezvény létezik a térségben: egyrészt olyanok rendezvények ahol teljesen ingyenes a belépés másrészt pedig olyanok ahol jóval nagyobb összegeket kell fizetni. A belépők közül naponta tíz szerencsés nyertest sorsolnak majd ki, illetve vasárnap este a tombola fődíjaként egy két személyre szóló egy hetes külföldi nyaralás is gazdára talál. A szervezők a focirajongókra is gondolnak, ugyanis egy óriás kivetítővel várják majd a szurkolni vágyókat a parkolóban, ahol szombaton és vasárnap este a sörsátrakból izgulhatják végig a brazíliai labdarúgó világbajnokság bronzmérkőzését és döntőjét.

A két lejes napijegyeket csak 17 órától kell megváltani, viszont kizárólag a parkolóban lévő nagyszínpad előtti szektorra érvényesek. Május 26.-tól a rendezvény weboldalán, közösségi oldalán illetve a sajtón keresztül a szervezők minden héten különböző nyereményjátékokat illetve versenyeket hirdetnek meg, melyeken a szerencsések és a legügyesebbek 4 napos bérleteket nyerhetnek.

Sound of Freedom

A már korábban bejelentett sztárvendégeken kívül több magyar illetve román helyi tehetséges együttes illetve énekes is fellép majd.

Újdonságnak számít a Sound of Freedom névre keresztelt tehetségkutató is, melyet két fordulóban rendeznek meg. A verseny elődöntőjére május 26. és június 23. között lehet majd jelentkezni, melyre június 27-én kerül sor, a döntőt pedig július 12-én vagyis a fesztivál harmadik napján rendezik meg. Az elődöntőben a szakmai zsűrin kívül egy versenyzőt a közönség fog továbbjuttatni …

Benti programok

A strand területén délelőttönként előadásokra és képzésekre kerül majd sor, ahol a meghívott előadók a fiatalokat érintő témájú előadásokat tartanak. Déltől estig számos ügyességi és kvíz vetélkedőre, különböző bajnokságokra, sportrendezvényre és őrült játékokra számíthatnak a résztvevők. Annak érdekében, hogy minél több igényt kielégítsenek, és senki sem unatkozzon, párhuzamosan kettő vagy három program közöl lehet majd választani a strandolás mellett. Az esti órákban, a nagyszínpadi fellépőkkel párhuzamosan, a benti kisszínpadon félprofi alternatív és rock együttesek, illetve rapperek koncerteznek majd, ezt követően pedig hajnalig tartó medencepartik lesznek, ahol közismert és helyi lemezlovasok biztosítják a jó hangulatot. Mivel még folyamatban van a fellépők, az előadók és a szórakoztató programok végleges listájának leegyeztetése, a részletes benti és a nagyszínpadi keretprogramot a szervezők csak június 1. után hozzák nyilvánosságra.

A fesztivált többek között egy humoros videóval is népszerűsítik a legnépszerűbb videomegosztón és közösségi oldalakon, melynek főszereplője Kun Zsolt, a budapesti Dumaszínház tagja, a Bihardiószegi Ifjúsági Szövetség elnöke. A háromrészesre tervezett videó első része máris nagy sikert aratott az interneten, ugyanis alig egy hét alatt több mint ezerszer nézték meg. A Partium legelismertebb humoristája nemcsak a népszerűsítő videó főszereplője, de a fesztivál egyik műsorvezetője és természetesen fellépője is lesz. A stand up comedy előadásokra idén is a benti kisszínpadon (rendezvénysátorban) kerül majd sor, melyeken azok vehetnek részt, akiknek 4 napos bérlettel vagy 15 lejes napi jeggyel rendelkeznek. A műfaj idei sztárvendége a kolozsvári származású Felméri Péter lesz, a Dumaszínház és Comedy Central állandó fellépője.

Keresés