Bemutatkozás Hevesen

Bemutatkozás Hevesen
2014. August 21.
Heves városnapján, mintegy megelőlegezve a testvérvárosi kapcsolatot, Érmihályfalva is bemutatkozhatott egy V 4 - konferencián.
/vlm/Image/Show/84/
Előadás közben Nyakó József és Indrie Ovidiu

Érmihályfalvát és Heves városát a közös testvérváros, a felvidéki Tornalja “hozta össze”, de folyamatban van a saját kötelék összecsomózása is. Kedden, a hevesi városnapok keretében lehetőség nyílt arra, hogy városunk bemutatkozzon az azonos nevű megye városában.
Az események központi színpadán is szót kapott Nyakó József polgármester (csatolt képünkön), aki később egy konferencián tarthatott rövid előadást. Utóbbit egy pályázat keretében szervezték, ugyanis Tornalja és Heves közösen vett részt a Nemzetközi Visegrádi Alap “Unokáink is láthassák – Környezetvédelem a V 4 országaiban” című projektben. (Az úgynevezett “visegrádi országok”: Magyarország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország.) A pályázat egyik célja, hogy egy konferencia keretében a testvérvárosok (melyek sorába megelőlegezték Érmihályfalvát is a házigazdák, Tornalja, és a lengyel Sulejow mellé) mutassák be saját település- és környezetvédelmi fejlesztési terveiket. Nyakó József mintegy 10 perces vetített képes előadásában beszélt a városfejlesztési tervekről, a szemétgazdálkodásról, az azt befolyásoló törvényi lehetőségekről és kötelezettségekről, illetve a magára még várató lakossági mentalitásváltásról. A konferencia a következő napon is folytatódott, azon Indrie Ovidiu, a Városháza szakembere képviselte városunkat.
Nyakó József értékelése szerint a hevesi látogatás, melyen részt vett Karsai Attila alpolgármester is, egy újabb lépés volt a két város közötti testvárvárosi szerződés létrejötte felé.

Keresés