Bibliamaraton és ministránstalálkozó

Bibliamaraton és ministránstalálkozó
2016. October 14.
Az érmihályfalvi római katolikus egyházközség két egyházmegyei akcióban is részt vett a közelmúltban. Alább a bibliamaratonról és a ministránsok találkozójáról készült beszámoló olvasható.
/vlm/Image/Show/84/
Mindenki figyelemmel és boldogan olvasta a Biblia részleteit

BIBLIAMARATON – ÉRMIHÁLYFALVA

Az érmihályfalvi hívek is részt vettek a szeptember 25. és október 2. között megrendezett Bibliamaratonon, amely során sor került az egész Biblia felolvasására, mottója pedig a következő volt: “Gyere el 10 percre, megmarad egy életre!”; A Bibliát 7 nap és 7 éjszakán át olvasták különböző települések képviselői, az eseménybe bárki bekapcsolódhatott. Érmihályfalváról kilencen vettek részt: Szűcs Sándor, Szűcs Ilona, Dienes Erika, Soimosan Brigitta, Aszalós Antónia, Magyar Zsuzsa, Bogdán István plébános, Husztig Róbert segédlelkész és Nagy Imre. Öt órakor vártuk a jelzést, hogy kezdhessük a felolvasást, amit meg is kaptunk pár másodperc elteltével. Mindenki figyelemmel és boldogan olvasta a Biblia részleteit. Élmény volt számunkra hisz többet tudhattunk meg a Bibliából és egy örök élmény marad, hogy felolvashattuk és átadhattuk a többi hallgatónak. Nagyon örülünk, hogy részt vehettünk a Bibliamaratonon és reméljük, máskor is adódik ilyen csodálatos egyházi program, amelyhez csatlakozhatunk. A szervező, miután befejeztük az olvasást, örömmel hívott fel, hogy nagyon szépen, hangosan hallatszott a felolvasás, amit a Szent László templomba közvetítettek. Köszönjük a segítőknek és a társaknak. Fő szervezők: Nagy Imre, Magyar Zsuzsa ifisek és Aszalós Antónia ministráns.

EGYHÁZMEGYEI MINISTRÁNSTALÁLKOZÓN, MARGITTÁN

Ebben az évben Margitta adott otthont a nyolcadik Egyházmegyei Ministráns Találkozónak, szeptember 24-én. A rendezvényen az érmihalyfalvi ministránsok „Te Deum”; csoportja is szép számban képviselte egyházközségünket. A találkozó mottója Kalkuttai Szent Teréz Anya jelmondata volt: “Tegyünk valami szépet közösen Istenért”. A találkozó reggel a regisztrációval kezdődött majd a szentmisére való ráhangolódással folytatódott, ahol énekeltünk és különböző kérdésekre válaszolhattunk. Ezt a szentmise követte, amit egyházmegyénk főpásztora, Böcskei László megyéspüspök celebrált. Az ünnepélyes mise után az ügyességi és a szellemi játékok következtek. Eredményes napunkat fáradtan, de annál nagyobb vidámsággal zártuk. Köszönet a szervezőknek ezért a csodálatos élményért.

Orosz Dávid ministránsfelelős