Bihar megyei lovasok a Nemzeti Vágtán

Bihar megyei lovasok a Nemzeti Vágtán
2014. September 24.
Négy Bihar megyei lovas, közöttük az Érmihályfalvát képviselő is rajthoz állt az elmúlt hét végén a Nemzeti Vágta idei döntő szakaszában. Sajnos, az előfutamokból egyik sem jutott tovább, ám az őket elkísérő polgármesterekkel együtt jó hírét keltették régiónknak. Sikerült találnunk néhány érmihályfalvi kötődésű fotót is az eseményről.
/vlm/Image/Show/84/
A vágta résztvevőinek színpompás felvonulása a Hősök terén (fotó: sport365.hu)

Az elmúlt hét végén tartották meg Budapesten az idei, hetedik Nemzeti Vágtát, melyet 17 elővágta előzött meg. Utóbbiak után összesen 72 versenyző állhatott rajthoz a Hősök terén kialakitott pályán, ahol 12 előfutamot tartottak, egyenként 6 – 6 lovassal.
Bihar megyét négy lovas képviselte, akik az idén először megtartott Partiumi Vágta eredményeként lehettek jelen: a győztes Zatykó Jácint Szalárd képviseletében Vestal nevű lován, a második Zatykó Mátyás Bihar képviseletében Grande nevű lován, a szervező jogán a Nagyvárad színeiben indult Rosta Klaudia Csalfa nevű lován, illetve a budapesti szervezők meghívására Érmihályfalva nevében Tanai Renáta Koheilan Buzgó nevű lován. A vágtán részt vett delegáció tagja volt Nagy Gizella bihari, Nagy Miklós szalárdi és Nyakó József érmihályfalvi polgármester, Kiss Róth Lajos, a köröskisjenői Kings Land Country Club szórakoztató és szabadidő központ (a Partiumi Vágta helyszíne) tulajdonosa, Ferencz István a partiumi verseny szervezője, illetve Szabó Ödön képviselő, az RMDSZ megyei ügyvezető elnöke.
A kétnapos verseny szombat délelőtt az úgynevezett pályabelovaglással kezdődött a versenyzőknek, míg az érdekelt települések polgármesterei a Magyar Hősök Emlékkövének megkoszorúzásán vettek részt, ami hagyományosan része az ünnepségnek. Nyakó József polgármestertől megtudtuk: egy felemelő élményben volt részük, hiszen a Hősök terén katonai díszőrség előtt koszorúztak, ráadásul csak a Bihar megyeieknek volt saját koszorújuk, azaz az ő nevükkel ellátott szalag került a emlékhelyre, mivel mások a helyszínen kapott egy-egy szál rózsát helyeztek el. A polgármesterek a továbbiakban a Műcsarnoknak a résztvevő települések zászlóival feldíszített dísztermében vehettek részt villásreggelin, egyben beszélgethettek, tapasztalatokat cserélhettek egymással, a szervezőkkel, és a kormány képviseletében jelen volt államtitkárokkal.
Ami a versenyt illeti, egyik Bihar megyei lovas sem jutott tovább előfutamából. Az Érmihályfalvát képviselő lovas rögtön az első előfutamban állt rajthoz, és a hat induló között a hatodik helyen ért célba 91.93 másodperces idővel – ebben a futamban első lett 79.34 másodperces idővel a későbbi végső győztes, a Tahitótfalut képviselő Molnár Gyöngyi.

Az alábbi képeken:

– Az Érmihályfalva címerét viselő, kék zubbonyos lovas futama közben


– A települések címereinek felsorakoztatásakor az érmihályfalvi a sor jobb szélén– Az oklevél, melyet az Érmihályfalvát képviselő Tanai Renáta vehetett át

Keresés