Bihari, érmihályfalvi “ízek” nemzetközi népszerűsítése

Bihari, érmihályfalvi “ízek” nemzetközi népszerűsítése
2013. October 31.
Érmihályfalvi "ízekből" összeállított kosarat is kisorsoltak nemrég egy nagyváradi konferencián, népszerűsítve a helyi kistermelők termékeit.
/vlm/Image/Show/84/
Az érmihályfalvi kosár, háttérben a város zászlaja

Nemrégiben szervezték meg Nagyváradon a XXII. Romániai Magyar Közgazdászok Vándorgyűlését. Ennek keretében a szervezők igyekeztek a Bihar megyei kistermelők termékeit népszerűsíteni, lehetőséget adva piaci terjeszkedéshez. A gyűlés résztvevői nagy érdeklődéssel és lelkesedéssel fogadták a kezdeményezést, a “Bihari ízek” programcím alatt futott akcióban székelyhídi, szalacsi, révi, pusztahollódi, mezőszakadáti, hegyközszentimrei és érmihályfalvi kistermelők termékei jelentek meg.
Az érmihályfalvi kosár tartalma a következő volt (a termék mellett feltüntetve a termelő neve is):

– Kovács Ilona – 2 féle levestészta
– Savmer pékség – házi jellegű kenyér
– Oláh Imre – kötözött sonka, füstölt kolbász
– Kelemen Tibor – tehéntúró
– Sorbán Sándor – sajt
– Hegedüs Attila – egy palack bor
– Gyula Lehel – akácméz és vegyes virágméz
– Jakó Jolán – mézeskalács.
A szervezők már a közeljövőben szeretnének további lehetőséget teremteni a kistermelőknek, a helyi kis- és középvállalkozóknak, hogy más regionális és nemzetközi rendezvényeken is bemutathassák termékeiket, kialakítva a Bihari Ízek-brandet, annál is inkább, mert ezen termékek minősége fel tudja venni a versenyt a régi, nemzetközileg már ismert márkákkal.
A termékekből összeállított kosarakat tombolán sorsolták ki a vándorgyűlés résztvevői között, az érmihályfalvi kosár Magyarországra került.