Biztonságos ünneplést

Biztonságos ünneplést
2012. December 31.
December utolsó és január első napjaiban több, mint 550 rendőr biztosítja megyeszerte a szilveszterezők nyugalmát, felügyeli az ünnepségek rendjét - derül ki a Rendőrség megyei központjának közleményéből.
/vlm/Image/Show/84/
(Illusztráció)
A lakásokból és járművekből történő lopások, illetve a testi sértések megelőzése az elsődleges feladata annak a több, mint 550 rendőrnek, akik december 29 és január 2 között teljesítenek szolgálatot megyeszerte – derül ki a Rendőrség megyei központjának sajtóközleményéből.
A közlekedési rendőrség járőrei a várhatóan nagy forgalmat lebonyolító útszakaszokon tartanak ellenőrzéseket, megelőzendő a baleseteket, illetve kiszűrni azokat a járművezetőket, akik alkoholos befolyásoltság alatt ülnek volán mögé.
A nemkívánatos események megelőzés érdekében a rendőrség kéri a lakosságot: tervezze meg előre utazását, érdeklődjön az útviszonyokról, a meteorológiai előrejelzésekről. Ugyanakkor a szilveszteri szórakozás közepette se feledkezzen meg senki értéktárgyainak megóvásáról – erre a legjobb módszer, ha nem tart magánál értékeket, készpénzt akkor, amikor zsúfolt helyiségekben tartózkodik.
Az autóban sem érdemes értéktárgyakat hagyni, főleg nem látható helyen. Távozáskor a lakásokat ne feledjék nyitva, aki pedig otthon tartózkodik, az ünnep hatására se engedjen be ajtaján ismeretleneket.
Ne feledjék: a közlekedési szabályok betartása szilveszterkor is kötelező, engedélyezetlen pirotechnikai eszközök használata pedig akár börtönbüntetést is eredményezhet!
Érdemes elkerülni a szemmel láthatóan agresszív csoportokat, ha mégis baj történne, a 112-es segélyhívószámot kell tárcsázni – de csak valódi szükség esetén.
A Bihar Megyei Rendőrség ezúton is boldog, biztonságos új évet kíván – zárul a közlemény.

Keresés