Böjte Csaba Érmihályfalván

Böjte Csaba Érmihályfalván
2015. June 8.
A Gálospetriben tartott jótékonysági eseményről távozóban ejtette útba Böjte Csaba szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője Érmihályfalvát.
/vlm/Image/Show/84/
Böjte Csaba és Karsai Attila a Bujanovics-kertben

Már a gálospetri Szentháromság Gyerekotthonban tartott ünnepség idején találkozott Böjte Csabával Nyakó József polgármester, aki érmihályfalvi látogatásra hívta meg a szerzetest, hogy újra tájékozódjon: hogyan lehetne bővíteni az alapítványa által támogatott szociális rendszert.
A polgármester elmondta, hogy a városban nagy szükség van a már működő napközis csoportra, melyet az önkormányzat támogat és nemrégiben pénzt szavaztak meg arra, hogy az oda járó gyerekek szeptembertől naponta meleg ételhez jussanak, ugyanakkor sok a nehéz szociális körülmények közötti családban élő gyerek, tehát szükséges lenne az intézmény bővítése.
Mivel a polgármestert időközben más elfoglaltság elszólította, szombaton kora délután Karsai Attila alpolgármesterrel járt Böjte Csaba a Bank utcai iskolánál (ahol a már említett napközis csoport működik és ahol Böjte Csaba legutóbb tavaly januárban Schmitt Pál korábbi köztársasági elnök és felesége társaságában járt – részletek ide kattintva), és ahol az önkormányzat területet tudna biztosítani egy gyerekotthonnak szánt új épületnek. Ezután a Bujanovics kastélyt és annak kertjét keresték fel, melyet ugyan visszakapott örököse, ám többször hangsúlyozta, hogy a város érdekében szándékozna hasznosítani.
Böjte Csaba konkrét ígéreteket nem tett, ám munkatársaival fotókat készíttetett a látottakról, abban maradva, hogy “jár még erre és telefonon tartják a kapcsolatot”.