Bölcs diákjainknak véget ért a vetélkedő

Bölcs diákjainknak véget ért a vetélkedő
2017. April 18.
A 108 nevezett csapat között a 42. helyet szerezték meg a főgimnázium diákjai azon a versenyen, melynek egyik célja: ismerjék fel az egyes tudományágak területéről származó információk közötti összefüggéseket.
/vlm/Image/Show/84/
A verseny logója

Nemrég ért véget a Communitas Alapítvány által szervezett Bölcs Diákok elnevezésű verseny. A Mezőgazdasági Főgimnázium diákjainak egy csoportja már rutinosnak mondhatja magát, hiszen ebben a tanévben negyedik alkalommal vett részt a versenyen.

A vetélkedő általános célja a tanulók olvasási készségeinek fejlesztése, valamint az, hogy a diákok felismerjék az egyes tudományágak területéről származó információk közötti összefüggéseket. Az idei évben is fő témakör a szülőföld, a honismeret, a cél pedig az erdélyi magyarok színes múltjának, jelenlétének, értékteremtő hozzájárulásának szélesebb körű megismertetése a fiatalok körében. A feladatok megoldásait minden csapat saját adatlapjára kellett feltöltse.

Az idei évben 3 forduló után került 10 csapat a döntőbe, amit televíziós vetélkedő formájában rendeztek meg. Többek között Arany János, Kaffka Margit, Szabó Magda műveit kötötték össze a kémia, fizika, biológia, történelem és földrajz területével.

Csapatunk neve Bad Girls volt, amely a következő összeállításban képviselte iskolánkat: Győri Dalma Csenge, Pap Barbara, Tarpai Beatrix és Zih Blanka Mónika. Szilágyi József tanár irányította a csapat munkáját, mely a 108 nevezett csapatból a 42. helyet érte el. Mivel a csapat diákjai végzősök (mindannyian XII.C.), így utolsó alkalommal vettek részt a vetélkedőn.

Szilágyi József kémia szakos tanár

Keresés