Bolhából is lehet elefánt?

Bolhából is lehet elefánt?
2020. August 18.
Ha kell mindent is vállalunk, ha az érdek úgy kívánja?
/vlm/Image/Show/84/

Mivel úgy ítélem meg és minden józan, reális gondolkodású mihályfalvi is úgy látja, hogy a főszerkesztő asszony újra túllőtt a célon, kénytelen vagyok közzé tenni az alábbiakat.

Nem tenném ezt, ha ez az epés hangvételű iromány a dihenesi Nyakó Jóskát támadná, de Érmihályfalva hivatalban levő polgármestereként, most és itt van ideje és jogom reagálni.

Sajnálom, hogy egy jó indulatúnak látszó tájékozódásból egy ilyen torzó született. Hétvégén valóban karamboloztam, ami velünk, gyorsan közlekedőkkel, időnként megtörténik. Mivel a vétlen sofőr sem sérült meg, a kár kiegyenlítésről barátian (pe cale amiabilă) megegyeztünk.

Az ő kárát a biztosító fizeti, a város kocsijának javítását, mint az előző alkalommal is, a vétkes sofőr, azaz én fizetem. Ennek a történetnek, mondjuk ennyi lenne a hír értéke.

Mivel a bolhából elefántot csinálnak, mert az érdekük ezt kívánja, úgy vélem, hogy egyre inkább illik erre az újságra, a városban egyébként már közszájon forgó Kövérintő „becenév”;.

Egyelőre elképzelni se tudom, milyen becenevet kaphat még a mihályfalviaktól, amiért, alkalmanként, még a vécékefe szerepét is bevállalja, hogy teljesítse, nem éppen, nemes küldetését.

Minden kedves olvasótól elnézést kérek, amiért ennek az írásnak a hangneme kissé keményre sikeredett, de egy közmondás szerint amilyen az adjonisten, épp olyan a fogadjisten.


Nyakó József – polgármester

Keresés