Bronzérem a koszovói karate VB-ről

Bronzérem a koszovói karate VB-ről
2014. April 9.
Ifj.Costa László egy lépéssel javítva tavalyi eredményén dobogóra állhatott a Prishtinában (Koszovó) rendezett V. Shotokan-karate Világbajnokságon, az elmúlt hét végén.
/vlm/Image/Show/84/
A válogatott karatéka Takács Mihály edző, és érmihályfalvi sporttársai körében (hátsó sor, középen)

A nagyváradi Mihai Eminescu Főgimnázium tizedikes, érmihályfalvi diákja, ifj.Costa László, tavaly lett tagja a romániai karate válogatottnak, és részt is vett az elmúlt esztendő áprilisában Isztambulban tartott világbajnokságon. Akkor egy lépéssel maradt le a dobogóról, kumite egyéniben az 5. helyen végzett (a dobogó harmadik fokára két versenyző állhat). A margittai Good Dragon SC (edző Takács Mihály, 4 dan) sportolója az elmúlt hét végén már megtette az említett lépést, és éremmel térhetett haza Koszovó fővárosából, Prishtinából, ahol 17 ország (Koszovó, Románia, Svédország, Anglia, Albánia, Csehország, Kazahsztán, Svájc, Kirgizisztán, Üzbegisztán, Bahrein, Türkmenisztán, Lengyelország, Horvátország, Grúzia, Bulgária, Szíria) karatékái részvételével rendezték meg az V. Shotokan-karate Világbajnokságot.

A Bihar megyét a válogatottban egyedül képviselő sportoló a háromnapos verseny szombati napján a -68 kilogrammos, 16 – 17 éves juniorok között kata (formagyakorlat), ippon-shobu és WKF-kumite kategóriákban lépett szőnyegre. Utóbbiban nem ért el eredményt, a formagyakorlatban negyedik lett, ippon-shobu kategóriában ellenben sikerült dobogóra jutnia, a harmadiknak járó érmet akasztották a nyakába. Ifj.Costa László tavaly azt nyilatkozta, hogy akkori eredményei, tapasztalatai nagyban segítik majd a további sport-karrierjében, és most bebizonyosodott, hogy ez valóban így lett, újabb kimagasló eredményt ért el nem csak a válogatott, de nevelő klubja számára is.
A VB-n való részvétel nem kevés anyagi áldozatot is követelt, ebben a sportoló a családja mellett támogatókra is számíthatott: MW Trade (Nagykároly), ifj.Csongorádi Imre, Varga Zsolt (Ausztria), Dianaval gyógyszertár, Balogh Nándor, Kovács Attila.

(erdon.ro)

Keresés