Bronzérmet hoztak el Szatmárról

Bronzérmet hoztak el Szatmárról
2019. April 24.
Hatos mezőnyben a harmadik helyet szerezte meg az érmihályfalvi iskola VII.-VIII. osztályosok alkotta focicsapata Szatmáron, a Tanfelügyelőség szervezet megyeközi döntőn.
/vlm/Image/Show/84/
A Tanfelügyelőség által szervezett Gimnáziumok Olimpiája labdarúgó versenyének megyeközi szakaszát tartották meg az elmúlt csütörtökön és pénteken Szatmáron, melyen az érmihályfalvi iskola VII.-VIII. osztályosok alkotta focicsapata képviselte Bihar megyét. Szabó Zoltán testnevelőtanár-edzőtől megtudtuk, hogy az első napon a csaptok “ellenőrzése” zajlott (minden játékos az és annyi idős e, akinek és amennyinek benevezték), majd második napon kerültek sorra a meccsek. A hat megye győzteseit 2 csoportba osztották, a mieink eredményei: Bihar – Szilágy 2 – 0, Bihar – Kolozs 0 – 3. Az edző tapasztalata szerint, az erőviszonyokat tekintve utóbbi meccs tekinthető a “döntőnek” is, melyen egy gólos hátránynál kitámadott csapata, de nem sikerült fordítani, sőt, nőtt a különbség.
Ezek után csoport másodikként a harmadik helyért játszottak a Beszterce-Naszód megyét képviselő csapattal, melyet 3 – 3-as eredmény után büntetőkkel 6 – 4-re legyőztek, megszerezve a bronzérmet. Az első helyen a már említett Kolozs megyeiek végeztek, ők mehetnek a Bukarestben rendezendő országos döntőre. Szabó Zoltán szerint ellenfeleik gárdáit sportiskolák vagy úgynevezett elit tanintézmények diákjai alkották, melyek között az érmihályfalviak képviselték a legkisebb települést, ezt figyelembe véve reális eredmény született, ami azonban nem zárja ki a bosszúságot, hogy a lehetőség kapujában állva nem tudtak átlépni annak küszöbén. Képünkön a bronzérmes csapat, balról jobbra, álló sor: Szabó Zoltán edző, Ötvös Gábor, Ötvös Roland, Talpas Zsolt, Erdődi Máté, lent: Farkas Patrik, Muresan Attila, Pap Tamás, a képen nincs rajta, mivel ő fotózott Lup Alex.

Keresés