“Brüsszel mindennapjaink része”

“Brüsszel mindennapjaink része”
2014. March 27.
Nagyvárad után Bihardiószegre, Székelyhídra, majd Érmihályfalvára látogatott szerdán Vincze Lóránt, az RMDSZ egyik EP-képviselőjelöltje. Brüsszel mindennapjaink része, mondta egyebek mellett.
/vlm/Image/Show/84/
Vincze Lóránt kérdésekre is válaszolt

Nagyvárad után vidéki körútra indult Vincze Lóránt, az RMDSZ külügyi titkára és egyik EP-képviselőjelöltje, az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójának (FUEN) alelnöke. Bihardiószeg és Székelyhíd után Érmihályfalva volt a harmadik “megálló”, ahol a Városháza gyűléstermében Nyakó József köszöntötte a vendéget, bemutatva a várost, a helyi RMDSZ-szervezetet és a képviselő-testületet. Méltatta a szervezet kormányra lépését, szerinte így megnyílhatnak “a bukaresti ajtók”, amiből a helyi közösségek is profitálhatnak. A polgármester úgy vélte: ahogyan az elmúlt alkalommal az erdélyi összmagyarság 3 EP-képviselőt tudott Brüsszelbe juttatni, annak most is így kellene lennie.
Vincze Lóránt bemutatkozásként elmondta, 4,5 éve foglalkozik kisebbségvédelmi kérdésekkel, és képviselősége esetén ezt folytatná, felvállalva mellé a mezőgazdaság- és vidékfejlesztési, illetve a infrastruktúra- és turizmus kérdésköreit. Tévednek azok, akik szerint Brüsszel “messze van tőlünk”, nagyon is mindennapjaink része, gondoljunk csak arra, hogy a mezőgazdasági támogatások 100%-a az EU-n keresztül bonyolódik, mondta a politikus, hozzátéve: bármilyen téma is van terítéken az EP-ben, ott kell legyünk, hogy hozzá/beleszólhassunk. A további beszélgetések során szóba került az orosz-ukrán helyzet, az EU biztonság- és kisebbségpolitikája, az autonómiatörekvések – beleértve a skót és katalán önállósodási terveket, és természetesen belpolitikai kérdések. A találkozót azzal a reménnyel zárták a résztvevők, hogy a romániai magyarságnak újra sikerül 3 képviselőt beszavaznia az EP-be.
(erdon.ro)

Keresés