Búcsúztak a nyolcadikosok

Búcsúztak a nyolcadikosok
2017. June 8.
A Zelk Zoltán Általános Iskola öt nyolcadikos osztályának ballagási ünnepségét tartották szerda délben a kultúrházban. A megjelenteket Török Erzsébet aligazgató köszöntötte.
/vlm/Image/Show/84/

A nyolcadikosok ballagási ünnepsége is egy olyan rendezvény, mely megtartására rendszeresen kicsinyek bizonyul a kultúrház. Így történt ez szerda délben is, amikor a Zelk Zoltán Általános Iskola öt osztálya búcsúzott iskolájától.

A diákokat, hozzátartozóikat Török Erzsébet aligazgatónő köszöntötte, rövid beszédében így fogalmazva: “Ma azért vagyunk itt, hogy a nyolcadikosainkat megünnepeljük és egyben el is búcsúzzunk tőlük. Azok a picurka gyerekek, akik nyolc évvel ezelőtt beléptek az iskola kapuján, ma erős, csodálatos egyéniségekként hagyják el azt. Kedves nyolcadikosok, nem féltelek titeket, tudom, hogy meg fogjátok állni a helyeteket, bárhogyan is döntötök a további életetekről. Örülök, hogy itt voltatok velünk, és kívánom, hogy utatokat kísérje áldás, békesség, boldogság, siker és feltétel nélküli szeretet.”

Ezek után a VII. osztályosok magyar és román nyelvű búcsúztató műsora következett, majd osztályonként, névsor szerint szólították a búcsúzókat, hogy a következő generáció tagjaitól átvegyék batyujukat: a VIII. A. – osztályfőnök Dinuţa Ion, VIII. B. – Dinuţa Gyöngyi, VIII. C. – Darabont Aliz, VIII. D. – Papp Erika, VIII. E. – Fele Sándor. Az osztályok egy-egy énekkel, illetve az elmúlt évek fotóiból készült összeállítás levetítésévél búcsúztak, utóbbiak az érintettek számára vidám, kedves perceket, pillanatokat elevenítettek fel, itt-ott egy könnycsepp is megcsillant… Végezetül, a Gaudeamus igitur dallamainak kíséretében a nyolcadikosok a nézőtéren és a színpadon “átballagva” értek ki az udvarra, ahol a rájuk váró szülők, rokonok gratulációit fogadhatták.

(erdon.ro)

Keresés