Bűnözőket fogtak el a focipályán… egy bemutató keretében

Bűnözőket fogtak el a focipályán… egy bemutató keretében
2013. April 4.
Kommandósok fogtak el bűnözőket csütörtök délben a focipályán. Mindez persze csak egy bemutató volt, az "Iskola másképp" program keretében.
/vlm/Image/Show/84/
Látványos akciókat mutattak be a kommandósok

Az “Iskola másképp” program keretében az akciócsoport bemutatója a tavalyihoz hasonló koreográfia szerint zajlott le a focipályán, ahol helyi és érsemjéni diákok foglaltak helyet a lelátón, illetve a kerítés mellett.
A kitartóan zuhogó esőben elsőként Nyakó József polgármester köszönte meg a szervezők munkáját, a rendőröknek azt kívánva, hogy munkájuknak legyen látszatja, és az általuk elfogott bűnözők nyerjék el méltó büntetésüket.
Radu Silaghi helyi parancsnok elmondta, hogy a rendőrség jól együttműködik a város, és az iskolák vezetőségével, ő pedig a diákoknak kívánta azt, hogy az életben soha ne találkozzanak olyan helyzetekkel, amilyeneket a továbbiakban látni fognak.
Ezek után kezdődtek az események, melyeket Darna Marin, az akciócsoport vezetője kommentált, szavait Varga Róbert, az általános iskola aligazgatója tolmácsolta.
Elsőként az Athos névre hallgató német juhász kutya választott ki három közül egy robbanóanyagot tartalmazó ládát.
Utána ugyanő és Igor nevű belga juhász társa egy “bűnözőt” kaptak el.
Következett a leglátványosabb jelenet, amikor egy feltételezett bűnözőket szállító személyautó kanyarodott a stadionba, nyomában egy, a városon is szirénázva és fegyverropogás közepette áthaladó rendőrautóval. Utóbbiból maszkos kommandósok pattantak ki, ártalmatlanná tették a rosszfiúkat, egy pirotechnikai csoport pedig nagy pukkanás közepette hatástalanította a kocsiban volt “pokolgépet”.
Végezetül három kommandós megmutatta, hogyan kell egymást fedezve megközelíteni egy ellenséges célpontot.
A közönség végig hangos ovációval és tapssal jutalmazta a látványos bemutatót, melynek zárásaként lehetett fotózkodni a kommandósokkal, be lehetett ülni a rendőrautóba, illetve meg lehetett nézni egy sátor alatt berendezett alkalmi fegyverkiállítást is.

Keresés