Büszkeségeink – Diákjaink az anyanyelvi versenyeken

Büszkeségeink – Diákjaink az anyanyelvi versenyeken
2017. April 28.
Az elmúlt hetekben, hónapokban egymást érték a tantárgy-, ezen belül az anyanyelvi versenyek, melyek megyei és országos szakaszairól is szép eredményekkel tértek haza a Zelk Zoltán Általános Iskola diákjai. A "leltárt" Boros Emőke tanárnő készítette el.
/vlm/Image/Show/84/
A sok verseny közül az egyik mezőnye: a vidám versek versmondóinak Szatmáron tartották az országos döntőt

A tavaszi hónapok mindig az izgalmas versenyek, kemény megmérettetések időszakát hozzák el a versenyezni szerető diákok számára. Ekkor rendezik a különböző versenyek megyei és országos fordulóit, így az is megesik, hogy ügyes gyermekeink több egymás utáni hétvégét is munkával töltenek.

Nem volt ez másképp a Zelk Zoltán Általános Iskola diákjaival sem, akik ebben az évben is részt vettek minden anyanyelvi versenyen, bebizonyítván, hogy mennyire jól eligazodnak a magyar nyelv és irodalom csodálatos világában. Nagyon szép eredményekkel tértek haza minden versenyről, s lettek iskolájuk büszkeségei.

A Fürkész anyanyelvi vetélkedő megyei szakaszán (Nagyvárad) a hatodikos Biri Csilla a IV. helyet érte el (felkészίtője Kovács Brigitta tanárnő), mίg az ötödikes Gulácsi Kitty és a hetedikes Szilágyi Panna az V. helyet szerezték meg ( felkészίtőik Nagy Éva és Szabó Emőke tanárnők).

A Simonyi Zsigmond helyesίrási verseny Nagyváradon megszervezett megyei fordulóján a hetedikes Szilágyi Panna III. helyen végzett ( felk. Szabó Emőke tanárnő), az ötödikes Gulácsi Kitty és a nyolcadikos Tóth Judit Eszter pedig dicséretben részesültek (felkészίtőik Nagy Éva és Boros Emőke Blanka tanárnők).

A Bendegúz nyelvész vetélkedő megyei fordulóján a nyolcadikos Csűri Enikő III. helyen végzett (felk. Boros Emőke Blanka tanárnő), a hetedikes Szilágyi Panna V. lett (felk. Szabó Emőke tanárnő), a nyolcadikos Szabó Virág VI. (felk. Boros Emőke Blanka tanárnő), a hatodikos Kovács Normen és a hetedikes Boldog Donáta pedig VII. helyen végeztek (felk. Boros Emőke Blanka és Szabó Emőke tanárnők).

A Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyverseny megyei szakaszán (Nagyvárad) a hatodikos Molnár Boróka Lilla az előkelő I. helyet szerezte meg (felk. Boros Emőke Blanka tanárnő), ezáltal képviselvén iskolánkat a hétvégén Besztercén megrendezett országos döntőn, ahol szintén megállta a helyét az ország legjobbjai között. A megyei szakaszon még dicséretben részesült az ötödikes Gulácsi Kitty ( felk. Nagy Éva tanárnő), a hatodikos Fele Petra Andrea ( felk. Boros Emőke Blanka), valamint a nyolcadikos Tóth Judit Eszter és Csűri Enikő (felk. Boros Emőke Blanka).

A Vidám Versek Versmondó Versenyének Érmihályfalván megszervezett megyei fordulójából az ötödikes Zdroba Natália (felk. Nagy Éva), a hatodikos Molnár Boróka Lilla (felk. Boros Emőke Blanka) és a nyolcadikos Felvinczi Fanny (felk. Boros Emőke Blanka) jutott tovább a verseny országos szakaszára, melyet Szatmáron rendeztek meg. Az erős mezőnyben Molnár Borókának sikerült különdίjat szereznie.

A fenti eredmények is azt bizonyίtják, hogy iskolánk diákjai lelkes ápolói anyanyelvünknek, reméljük, ez a jövőben sem változik majd.

Gratulálunk mindenkinek!

Keresés