Célba értek a támogatási összegek

Célba értek a támogatási összegek
2018. December 7.
A Megyei Tanács által támogatott beruházások kivitelezését szemrevételezte szerdán Érmihályfalván Pásztor Sándor, a megyei önkormányzat elnöke.
/vlm/Image/Show/84/
Tóth-Gardó Gertrúd a találkozón Pásztor Sándorral és Nyakó Józseffel, illetve az intézmény egyik helyisége: ilyen volt, ilyen lett

A mostani, fagyos időben nosztalgiával emlékszünk arra a meleg júniusi napra, amikor Érmihályfalván Pásztor Sándor, a Megyei Tanács elnöke és Nyakó József polgármester felavatta a Fogyatékkal élő Felnőttek Társadalmi Beilleszkedését Szolgáló Központot, pontosabban a külsőleg felújított épületet. Az MT elnöke akkor megígérte: meg fogja találni a módot, hogy a belső felújításra is legyen támogatás, mert egy szükséges, az egész környéket kiszolgáló létesítményről van szó. Az ígéretet tett követte, a támogatási összeg meg is érkezett, amit a Helyi Tanács augusztus közepén tartott rendkívüli ülésén emelt be a helyi költségvetésbe, együtt a Munkácsy Mihály utca aszfaltozására és a Malom utca vízelvezetésének megoldására érkezett pénzekkel. Mindhárom munkálat szeptember közepén/végén kezdődött meg és az eltelt hónapokban rendre be is fejeződtek.

Szerdán Pásztor Sándor újra Érmihályfalván járt és Nyakó Józseffel sorra járta az említett helyszíneket, megtekinteni, hogy a támogatási összegek célba értek. Végigmentek a nevezett utcákon, majd a Mester utca 1. szám előtt álltak meg az autóval, ahol a szociális jellegű intézményben, akár csak júniusban, annak vezetője Tóth-Gardó Gertrúd fogadta a vendégeket, végig kalauzolva őket az immár felújított helyiségeken. A rövid egyeztetés során a MT elnöke újabb biztató ígéretet tett: segíteni fog abban is, hogy az infrastrukturális megújítás után a rászorulókkal szót értő, szakképzett személyzet is kerüljön a falak közé, hiszen a terv, hogy bővítsék a szolgáltatások palettáját. Pásztor Sándor lapunknak elmondta: örömmel látja, hogy a Megyei Tanácstól származó támogatások elérték céljukat a városba, ezeket látva előrevetítette, hogy az általa vezetett intézmény a továbbiakban segíteni fogja a várost.

(Bihari Napló)