Citerásaink Váradon nyűtték a húrt

Citerásaink Váradon nyűtték a húrt
2017. November 14.
Ötödik alkalommal szervezték meg vasárnap délután a Húrnyűvő Citerafesztivált Nagyváradon, amelyen az érmihályfalvi Bartók Béla Citerazenekar is fellépett.
/vlm/Image/Show/84/

Vasárnap délután egy hosszas késés után elkeződött a Húrnyűvő Citerafesztivál az Árkádia Bábszínházban, a program szerint először bemutatókra, beszélgetésre került volna sor, ennek egy rövidített változata lett.

A 16 órai kezdés helyett nem sokkal 17 óra előtt lépett színpadra a bihardiószegi Nagy Sándor és az érmihályfalvi Bartók Béla Citerazenekar, akik bemutatták a citerát, majd a zenekar az eddig elért eredményeit is felsorolták. Ezután Tempfli Ádám néhány átalakított hangszert mutatott be, mint a manterát, giterát és kvinterát. 17 órai kezdettel megkezdődött a citerafesztivál, színpadra lépett a Bartók Béla Citerazenekar, a Borsszem Citeraegyüttes, a Bihardiószegi Református Egyházközség Citerazenekara, a Tücsök Citerazenekar, a Borsavszki László Citerazeneker, Tóth Anna népdalénekes, Molnár István, Baranyi Tünde és Bertalan Attila. A citeraegyüttesek katonadalokat, népdalokat, huszárdalokat és egyházi énekeket adtak elő.

A fesztiválon leginkább idősebbek vettek részt, bár többek elmondása szerint a fesztivál egyik célja az lett volna, hogy a gyermekek megismerjék a citerát, mint hangszert.

(Bihari Napló)

Keresés