Csak a jó játékért nem adnak pontot…

Csak a jó játékért nem adnak pontot…
2013. May 4.
Egy 15 perces időszakot kivéve tetszetősen játszott az Unirea a IV.-Ligás labdarúgó bajnokság 22. fordulójában, de mindez mit sem ért az utolsó sípszó után: Szentandrási CSC - Unirea 2-1 (1-0).
/vlm/Image/Show/84/
A csíkosoknak nem sikerült legalább egy pontot "megcsípni"...

Jó pálya, napsütéses idő várta a csapatokat péntek délután, amikor a IV.-Liga 22. fordulójában, az ortodox húsvét miatt péntekre előrehozott találkozón fogadta a tabella második helyezettje, és bajnoki álmokat dédelgető Szentandrási CSC az Unireát.
A pár éve korszerűsített szentandrási stadion közvetlenül a települést átszelő országút mentén van, egy új épületben találhatóak az öltözők, az egyik oldalon pedig egy mintegy 500 nézőnek helyet adó lelátó épült. Érdeklődő azonban korántsem volt ennyi, esetleg 150 összesen. Hiányosságként talán az mondható el, hogy a pályáról kirepülő labda akadálytalanul repülhetett minden irányba, tartalék játékszer pedig alig akadt. Mint kiderült, ennek többször is lett jelentősége…


A találkozó elején kiegyenlített mezőnyjáték zajlott a pályán, Szásznak kétszer is védenie kellett nem túl veszélyes helyzetekben, míg az unireások az ellenfél tizenhatosáig viszonylag könnyen eljutottak, ott azonban mintha minden ötletük elfogyott volna.
Sérülés miatt Szabó Zoltán edző már az első félóra végén cserélni volt kénytelen (Sándort Illés váltotta).
Megfigyelhető volt, hogy amikor az ide-oda csapkodott labdát az Unirea játékosai inkább a földön tartották, és pontosan adogattak, hamar eljuthattak helyzetekig. A legnagyobb ilyet a 34. percben jegyezhettük fel, amikor egy szöglet utáni kavarodásban már szinte azt sem lehetett tudni, hol a labda, mely sajnos nem a kapuban pihent meg.

A házigazdák ellentámadásokkal operáltak, és sajnos ez be is jött nekik: a 36. percben bedobáshoz készülhettek, ám adott pillanatban két labda is pattogott a partvonal mellett, s míg játékosaink arra a pöttyösre koncentráltak, amelyik elhagyta a játékteret, az ellenfél hirtelen felkapta a neki odadobott másikat, indította társát, aki kapura tört, elgurított a kiszaladó Szász mellett – a labda a kapufának ütközött, majd végig gurult a kapu előtt, és az érkező újabb Crisul-játékosnak már nem volt nehéz dolga… – 1-0.
A kapott gól nem letörte, hanem szinte felspanolta a mieinket, továbbra is jól adogattak, és ahogyan a partvonal mellett elhangzott, “a levegőben lógott az egyenlítés”.
A szünetben ünnepi hangulatba kerülhetett aki akart, hiszen nem messze a pályától üdítő mellett üveges és palackos sört is akadálytalanul lehetett vásárolni, sőt – (ortodox)nagypéntek, óh – sült a kolbászt is…
A második félidőben sem változott a játék képe: mezőnyfölényben játszottunk, csak a kapuig nem jutottunk el, a hazaiak pedig ellentámadtak. És megint nekik lett igazuk: a 62. percben mélységből indult csatáruk, Szász jó ütemben startolt az előrevágott labdára, azonban egy pillanatra megtorpant, majd újra elindult, és ez az ütemvesztés éppen elég volt arra, hogy az ellenfél játékosa egy lépéssel hamarabb odaérjen, középre gurítson, ahol társának már megint könnyű feladata volt az üres kapu előtt… – 2-0.
Következett egy 10-15 perces időszak, amikor “leült” a játékunk, a fiúk kedveszegetten tologatták a labdát, ám fokozatosan újra erőre kaptak. A 81. percben kerültünk legközelebb a szépítéshez, amikor Benciu lövését tornázta ki a kapus. A 84. percben pedig végképp bebizonyosodott, hogy könnyen zavarba hozható a nem is annyira acélos hazai védelem: letámadás, labdaszerzés, Benciu beadását Szalai vágta a hálóba – 2-1.
A még hátralévő percekben kapujukhoz szegezte az Unirea a szentandrásiakat, egyik gólszerzési lehetőség követte a másikat. A nagyobbak: a 86. percben Ruszkai fejese szállt alig fölé, a 89.-ben Illés jól eltalált és jól helyezett bombáját csodával határosan piszkálta ki a kapus. Közben a hazai védelem arra szabadított fel, amerre állt, a pót labda nehezen érkezett, ha pedig meglett, akkor lehetőleg kettő is volt egyszerre a vonalon belül… A bíró 3 perc hosszabbítást mutatott, amiből ellenben már 1 után megunta a dolgot, és lefújta a találkozót. Abban a pillanatban már mit sem ért az addigi mezőnyfölény, a jó játék – a 3 pont Szentandráson maradt…
Az Unirea a következő összeállításban szerepelt: Szász – Trifa, Ruszkai, Horváth, Lakatos, Fele Sz. (63.p. Szalai), Chereji (69.p. Pap), Varadi, Létai, Sándor Cr. (29.p. Illés), Benciu.
A csapat legközelebb – újabb hétközi fordulóban – szerdán délután a Vaskohi Bihareát fogadja a Praszler stadionban.

Keresés