Csak négy nap lett a három hétből

Csak négy nap lett a három hétből
2016. July 6.
Alig kezdődött meg, máris véget ért az angol nyelv játékos tanulását célzó idei vakációs program. Hogy miért alakult így a "tanterv", azt Boros Emőke tanárnőtől tudjuk meg.
/vlm/Image/Show/84/
Kathryn Chu (jobbról) Los Angelesből érkezett hozzánk

A Learning Enterprises nevet viselő program keretében idén harmadik alkalommal nyílt lehetőség városunkban az angol nyelv játékos tanulására anyanyelvi beszélőtől. A program lényege, hogy amerikai egyetemisták érkeznek különböző romániai településekre, ahol aztán három héten keresztül tanítják az érdeklődő gyerekeket angolul. Az önkéntes fiatalokat helyi, vállalkozó kedvű családoknál helyezik el, ők biztosítják a szállást és étkezést a program ideje alatt.

Az elmúlt két évben Érmihályfalván is nagyon pozitív tapasztalatot nyújtott ez a tanulási módszer, a hozzánk érkezett önkéntesek és a mihályfalvi gyerekek minőségi időt tölthettek együtt, könnyebben elsajátítván így az angol nyelvet.

Nem volt ez másképp idén sem, bár a sors ezúttal másképp alakította a “tantervet”.

Egy nagyon kedves, közvetlen lányt ismerhettünk meg június 27-én, a program első napján.

Az idei önkéntes, Kathryn Chu, akinek szülei taiwaniak, ő már Hawaiion született, most Los Angelesből érkezett hozzánk, és azonnal belopta magát a gyerekek szívébe.

A gyerekek két csoportban tanulhatták az angol nyelvet: délelőtt a kisebbek, délután a nagyobbak találkoztak a Zelk Zoltán Gimnázium egyik épületében.

Nagyon sok gyereket vonzott a lehetőség, hogy egy amerikaitól, egy anyanyelvi beszélőtől hallhatja, tanulhatja a nyelvet, mindkét csoportban 30-35 főt lehetett számolni.

A tanórák után közös játékra, focizásra is volt lehetőség, talán az ekkor kialakult beszélgetések még többet értek.

Sajnos azonban a program hirtelen megszakadt, a negyedik napon Kathrynnek haza kellett utaznia, családi okok miatt. Mindenki nagyon csalódott volt, de természetesen megértettük a kialakult helyzetet, melyre eddig még nem volt példa.

A szervezők nem tudtak új önkéntest küldeni, így csak az maradt, hogy kíváncsian várjuk a jövő évi vendégünket.

Boros Emőke tanárnő

Keresés