Családi napot szervezett az érmihályfalvi RMDSZ

Családi napot szervezett az érmihályfalvi RMDSZ
2023. August 9.
csaladnap1

Augusztus 6-án vasárnap a barantói erdészháznál családi napot tartott az érmihályfalvi RMDSZ, amelyen részt vettek családostól a tanácsosok, választmányi tagok, szimpatizánsok. Nyakó József a helyi RMDSZ elnökének és Karsai Attila alpolgármesternek a meghívására a Bihar megyei RMDSZ vezetők is kilátogattak az eseményre, Cseke Attila szenátor a Bihar megyei RMDSZ elnöke, Szabó Ödön képviselő, a Bihar megyei RMDSZ ügyvezető elnöke, Botházy Nándor Bihar megye alprefektusa, Szabó József a nagyváradi RMDSZ elnöke.

A családi nap közös reggelivel indult, majd a fiatalabb korosztály az erdészház mögötti pályán kipróbálhatták a quad és buggy vezetési tudásukat, természetesen felügyelet mellett. A járműveket Szilágyi Attila önkormányzati tanácsos bocsájtotta az érdeklődők rendelkezésére. Az asztaloknál a meghívott vendégek kötetlen beszélgetést folytattak az érdeklődőkkel.

Lassan elérkezett a megyei és az érmihályfalvi RMDSZ közti labdarúgó mérkőzés kezdetének az időpontja is, ez már onnan is sejthető volt, hogy megérkeztek a megyei RMDSZ csapatát erősítő játékosok is. Mire a két csapat rövid bemelegítés után elfoglalta helyét a pályán a szurkolótáborok is elhelyezkedtek a pálya körül. A mérkőzés hangulatát megalapozandó, még a kezdőrúgás előtt felhangzott a ,, szép volt fiúk”. Az első félidő kiegyenlítettnek mondható küzdelmet hozott, amelyben mindkét csapat a saját taktikai elképzelését próbálta érvényesíteni. Fordulás után azonban érvényesült a papírforma, a jóval tapasztaltabb játékosokat, egykori focistákat felsorakoztató hazai csapat akarata érvényesült jobban a pályán. Fontos megjegyezni a másik csapat hálóőre Szabó Ödön nem csak a parlamentben tud kiválóan küzdeni, ha a sajátjairól van szó, bravúros védéseit a hazai játékosok is megtapsolták.

A mérkőzés végeredményéről megoszlanak a vélemények, a jó hangulatú mérkőzésen meglepő fordulatok is történtek amikor menet közben, akut levegő hiányra hivatkozva, rövidültek a félidők 25 percről 20-ra, amikor a második félidőben a bíró sporttárs a vendégcsapat mezét magára öltve rúgta a bőrt, fújta a sípot, a részrehajlás látszatát is elkerülve vagy amikor a vendég csapatnál, az eredetileg a meccsre nem nevezett, de hadra fogható fiatalabb családtagok is pályára léptek.

A két csapat névsora:

Érmihályfalvi RMDSZ – Fele Sándor, Szász Attila, Szabó Zoltán, Nagy László, Fele Szabolcs, idősebb és ifjabb Sütő Szabolcs, Bánházi Miklós és Szász Attila Kristóf.

Bihar megyei RMDSZ – Cseke Attila, Szabó Ödön, Botházy Nándor, Szabó József, Kádár Hunor, Hunyadi István, Szijártó Szilárd, Maior András, Pete Sándor, Szabó Géza és Botházy Márton.

Rövid szünet után következett az ebéd, majd a nap ünnepélyes részével folytatódott a családi nap, amikor Nyakó József először Sütő Judit eddigi RMDSZ irodavezetőnek köszönte meg munkáját, amelyben, többek között Érmihályfalva és a környező települések lakosságának az egyszerűsített honosítással kapcsolatos ügyintézését végezte. Őt követően, Botházy Nándor, Szabó József, Szabó Ödön és végül, de nem utolsó sorban Cseke Attila kapott emléktárgyat, mellyel Nyakó József elnök úr az Érmihályfalva városért tett mindenkori szolgálatukat köszönte meg. Minden megajándékozott rövid beszédben köszönte meg a figyelmességet, majd zárásképp Karsai Attila alpolgármester gondolatait hallgathatták meg a jelenlévők.

A szórványosan szemerkélő eső senki kedvét nem szegte, mindenki megtalálta a számára megfelelő időtöltést.

Balázs József Attila