Csatornatisztítás: megpróbálták…

Csatornatisztítás: megpróbálták…
2012. July 24.
Kedden reggel megérkezett Püspökladányból az a csatornatisztító, melynek fő feladata a Móka főtér alatti részének átmosása lett volna. Az nem sikerült, de a tömbházaknál kidugaszolta a vezetékeket.
Csatornatisztítás: megpróbálták...
A csatornatisztító a Móka partján

A speciális autó ma reggel kilenc óra előtt érkezett meg a Polgármesteri Hivatal elé, majd a sofőr/gépkezelő városi parknál lévő tűzoltócsapnál megtöltötte a víztartályt. Mint megtudtuk, a szerkezet 160-180 bár víznyomással dolgozik, a szórófejjel ellátott vezeték mintegy önmagát „verekszi”; előre a tisztítandó vezetékben, a cső falán körbe lőve a vízsugarat – és ezáltal maga mögé „kinyomva”; a dugulást okozó szennyet.

Az autó ezután a főtéri híd régi posta felőli végéhez állt, ám kiderült, hogy a dolgát nem tudja elvégezni, mert a tisztítófej kicsi a híd csövének átmérőjéhez képest… Azon felül előbb a meder további részében lévő növényzetet is el kellene távolítani, hiszen a főtér alatti mintegy 130 méter hosszúságú híd alól majd kiszabaduló szennynek utat kell adni… Persze, egy jó eső sem ártana, hogy emelkedjen a Mókában a vízszint, hiszen kellene a víz, hogy elmossa azt, amit … el kellene. Mégsem volt hiábavaló a gép érkezése, hiszen a főtéri- és az ANL-tömbházaknál kidugaszolta az eltömődött csatorna-vezetékeket.

Keresés