Csatornázás a főtéri tömbházaknál

Csatornázás a főtéri tömbházaknál
2016. September 16.
Péntek reggel megkezdődött a főtér nyugati oldalán lévő tömbházak csatornázása.
/vlm/Image/Show/84/

Pénteken reggel kezdődött meg a csatornázási munka a főtéri tömbházaknál. Nyakó József polgármester elmondta: igyekszenek a legrövidebb időn belül a lehető legtöbb fogyasztót csatlakoztatni a rendszerre, hogy a derítőállomás jobb feltételek mellett működhessen (az egyéb előnyökről nem beszélve).

A munka a Széchenyi tér nyugati oldalán lévő tömbházaknál kezdődött meg, a Márton Áron utcai bejáratnál és a Móka másik partjára is áthúzódik, a Kálvin János utca felé. Ennek során a lépcsőházak közelében lesznek úgynevezett fogadó aknák, melyekbe a lakások tulajdonosai kell beveze(tte)ssék a lépcsőházakból a vezetékeket (éppen úgy, ahogyan a magánházaknál történik). A rendszer a hálózathoz a Márton Áron utcán csatlakozik.

Mikor végeztek ezen az oldalon, következik a keleti oldal, ugyancsak a Móka mindkét partján, ugyanazzal a kivitelezési móddal, a rendszert a régi piaccal szemben csatlakoztatják majd a hálózathoz a Bethlen Gábor utcában, ahol ugyancsak most zajlik a csatornázás.

A polgármester hangsúlyozta: a tömbházaknál történő munkát önerőből, az elöljáróság alkalmazottaival végzik, ehhez csak a felhasználandó anyagot kell megvásárolni.

Keresés