Csatornázták az oldalsó tömbházakat

Csatornázták az oldalsó tömbházakat
2017. August 17.
A napokban befejeződött a főtér két oldalán lévő tömbházak csatornázása az utolsó lépcsőházak bekötésével. Az északi oldalon lévő épületet is csatlakoztatják a rendszerhez még idén.
/vlm/Image/Show/84/
Az utolsó árkot is betömték

A napokban, az utolsó árok betemetésével befejeződött a főtér két oldalán lévő tömbházak csatornázása. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a nyugati oldal készült el előbb, a keleti (régebbi) épületek maradtak későbbre. Karsai Attila alpolgármester ebből az alkalomból felelevenítette: több évtizedes gond szűnt meg ezzel a munkálattal, a régi városháza épületének oldalán összesen 62 (38 + 24) lakást csatlakoztattak a rendszerre, ezek mellett pedig a földszinteken lévő kereskedelmi egységeket, irodákat, műhelyeket. A város vezetői ezúton is köszönik a lakosok együttműködését és türelmét, ugyanakkor a visszajelzésekből máris kitűnik, hogy a munkálat milyen fontos volt, hiszen megszűnt a bűz, illetve (részben a város által végzett rovarirtásnak is) eltűntek a szúnyogok. A főteret illetően hátra van még az azt az északi oldalon lezáró tömbház hálózatra csatlakoztatása. Ennek folyamatában a szükséges anyagkészlet beszerzése zajlik éppen, a kivitelezés még idén meg fog történni.
Az alpolgármester azt is elmondta, hogy az önkormányzat műhelyében újabb lócákat készítenek, ezeket a főtéren, illetve a városháza és a körforgalom közötti útszakaszon fogják elhelyezni, figyelembe véve a lakossági kéréseket.