Cserkész focisták Szerencsen

Cserkész focisták Szerencsen
2016. September 14.
Érmihályfalvi focista lett a legjobb a Szerencsen rendezett Kárpát–medencei Kispályás Labdarúgó Tornán, melyen cserkészcsapatok vetélkedtek.
/vlm/Image/Show/84/
A Szerencsen járt cserkész focicsapat

Az elmúlt hét végén a Bihar Megyei Cserkész Ifjúsági Szövetség (BICSISZ) öt szalacsi és két érmihályfalvi cserkésze alkotta csapata részt vett a hetedik alkalommal megrendezett Kárpát–medencei Kispályás Labdarúgó Tornán, melynek a magyarországi Szerencs adott otthont. A három napos rendezvény szombat reggeli megnyitóján, a szervezők és támogatók köszöntője után, egy áhítatot tartottak, melyen anyaországi, felvidéki és erdélyi cserkészcsapatok vettek részt.

A tornán egyedüli erdélyi csapatként volt jelen az érmelléki, melynek tagjai voltak: Gábor Ádám és Sütő Kevin (14-es sz. érmihályfalvi Kölcsey Ferenc cserkészcsapat), Gergely Előd, Kléh Bence, Tarpai Arnold, Lécz Patrik és Balaskó Olivér (3-as sz. szalacsi dr.Andrássy Ernő cserkészcsapat).

A csapatok megmérettetésére a Bocskai István Katolikus Gimnázium műfüves focipályáján került sor, a szálláshelyünk pedig a jól felszerel kollégiumban volt. A vendéglátók a meccsek mellett további programokról is gondoskodtak, így ellátogattunk a szerencsi Rákóczi várba és megnézhettük a város nevezetességeit is. Az esti tábortűznél más csapatok cserkészeivel ismerkedhettünk és szokásaiból, hagyományaiból is tanulhattunk. A vasárnap délelőtti eredményhirdetésen kiderült, hogy csapatunk dobogós helyet nem ért el, de kiérdemelte a legsportszerűbb gárdának járó díjat, míg a torna legjobb játékosa Gábor Ádám lett. A torna tehát számunkra élményekkel teli és eredményes volt. Köszönjük a cserkészek részvételét és cserkészekhez méltó, sportszerű magatartásukat.

Szegedi Dávid szalacsi cserkészvezető

Keresés