Cserkésztábor Barátkán

Cserkésztábor Barátkán
2017. August 31.
Ötödik alkalommal vettek részt az érmihályfalvi cserkészek a megyei szövetség szervezte nyári táborozáson.
/vlm/Image/Show/84/

Augusztus 22. és 25. között tartották meg a Bihar Megyei Ifjúsági Cserkész Szövetség idei nyári táborát Barátkán, amelyben az érmihályfalvi 14-es számú Kölcsey Ferenc cserkészcsapat 5. alkalommal vehetett részt. Megérkezésünk után elfoglaltuk helyeinket és felállítottuk sátrainkat, melyek a következő napokban otthonunkként szolgáltak, a cserkészek nagy örömére. Ezt követően Borsi Lóránt, a cserkészszövetség elnöke és Horváth Béla alelnök köszöntötték a cserkészeket, ismertették a tábor programjait és tematikáját, ami idén a tatárjárás volt.

A tábor 2 részre oszlott, a magyarok és a tatárok csapatára. Ezt két éjszakán át tartó zászlórablás követte, első éjjel a magyarok (az érmihályfalvi cserkészek is ide tartoztak) védhették zászlóikat, amit a tatárok meg kellett szerezzenek, második éjjel fordult a helyzet. Reggeleinket imával és a szövetségi zászló felvonásával indítottuk, amit kiadós ébresztő torna követett. A nyári táborok egyik fő programja a vándorkupáért való vetélkedés.
Ilyenkor cserkészeink összevethetik rátermettségüket, leleményességüket, erejüket különböző versenyszámokban, úgy mint: várméta, sítalp, mocsárjárás, kötélhúzás, gólyaláb, zsákbanfutás, szabadulószoba. Idén a vándorkupát Szalacs ügyes cserkészei vihették haza. Minden táborban megismerkedhetnek a gyerekek különböző érdekes foglalkozásokkal. Ez alkalommal Bărbos Lőrinc tartott bemutatót a szalakóta védelméről és betekinthettünk egy ornitológus mindennapjaiba. A szentjobbi huszárok közreműködésével a cserkészek tanulmányozhatták egy huszár öltözetét és felszerelését is.

A gyerekek élménybeszámolói alapján bátran állíthatom, hogy ez volt az eddigi legjobb és legélvezetesebb táborunk, alig várjuk, hogy újra találkozhassunk a több mint 150 táborlakóval.

Gliga Judit tanítónő, cserkészvezető

Keresés