Csudajó nap Nyíregyházán

Csudajó nap Nyíregyházán
2014. November 14.
Az idén másodjára megrendezett Részek Viadala elnevezésű megmérettetésen a Központ csapata a középmezőnyben végzett, jutalmul egy tartalmas, felejthetetlen élményt nyújtó jutalomkiránduláson vehetett részt: negyvenöten látogattunk el a Nyíregyházi Vadasparkba. Balogh Hajnal csapatkapitány élménybeszámolója.
/vlm/Image/Show/84/
A Központ csapata a nyíregyházi kiránduláson

A városháza által támogatott kirándulásra október 19-én, vasárnap került sor. Csapatunk izgatottan várta az indulást, amelyhez az időjárás is kedvezett. Eleinte álmosan tekintgettünk ki a busz ablakán a ködös vidékre, később már baráti beszélgetések, nevetgélés zaja tette hangulatossá az utat. Közben kiderült, csapatunk néhány tagja szeretne nézelődni, vásárolgatni a nyíregyházi piacon. Miért is ne? Hisz az állatkert csak tíz órakor nyit. Addig is szemügyre vettük a felhozatalt a piaci standokon, megállapítottuk, hogy van itt minden: lóbalzsam, régiségek, bőrkabát, ukrán konzervek, kávés cukorka, lábbelik. Még a kínai konyha csemegéiből is kóstolgattunk. A piaci körséta után elindultunk az állatkertbe. Éppen jókor érkeztünk: perceken belül kezdődött a fóka-show. A három jópofa, gondosan beidomított oroszlánfóka bukfencezett, pörgött, tapsolt, és mókázott. Mindenki nagyon jól szórakozott. Ezután elindultunk felfedezni a Vadaspark hatalmas területét. A Zöld Piramisban rendkívül érdekes trópusi növényeket és állatokat láthattunk. Az Ócenáriumban cápák, ráják, gyönyörű élő korallok vonzották a látogatók figyelmét. Félelmetes, de mégis szemet gyönyörködtetően különleges varánuszok, krokodilok, kígyófélék lestek ránk terráriumaikból.

Igazi szafari élményt nyújtott Tarzan ösvénye, amelyen végigmenve természetes életterületükön láthattuk a zebrákat, okapit, kengurukat és a zsiráfot. Megtekintettük az oroszlánokat, gepárdokat, tigriseket, elefántokat. Voltunk a Majmok Házában és a Madárházban. De persze láthattuk az Európában őshonos állatfajokat is: szarvasokat, rókákat, farkasokat, bölényeket, medvéket – felsorolni is lehetetlen minden állatot! Az biztos, hogy a Vadaspark által nyújtott élmények egy életre belevésték magukat mindenki szívébe-lelkébe.

Mindenki kellemesen elfáradt a jutalomkirándulás alatt, a buszon ülve mesélgettük egymásnak élményeinket. Köszönjük a szervezőknek ezt a szép napot!

Keresés