Demonstráció a Bocskai szobor mellett

Demonstráció a Bocskai szobor mellett
2013. July 21.
Szombaton este Érmihályfalván is megtartotta az EMNP helyi szervezete az ország adminisztratív átszervezése elleni demonstrációját. Mintegy hatvanan hallgatták meg a hasonló megmozdulásokon is elhangzott kiáltvány szövegét.
/vlm/Image/Show/84/
A Bocskai szobor mellett tartották a megmozdulást

Az EMNP saját felmérése szerint országosan 119, a Partiumban 50, Bihar megyében pedig 28 településen tartották meg szombaton este 20 órakor az ország adminisztratív felosztása elleni tiltakozó demonstrációt.

Ezek sorába illeszkedett az érmihályfalvi is: a sajtóban megjelent felhívások mellett plakátokkal és szórólapokkal igyekeztek mozgósítani a helyi szervezők.

Mintegy hatvanan jelentek meg Bocskai István szobra mellett, ahol Papp Sándor helyi elnök tartotta az “EMNP Érmihályfalva – Egységes, kétnyelvű autonóm Partium régiót!” feliratú táblát.

Kecskés Zoltán vezetőségi tag – miután köszöntötte a megjelenteket – felolvasta az “Erdélyi kiáltvány a történelmi régiókért” című fogalmazványt.

Ez elhangzott Erdély-szerte minden hasonló megmozduláson, és megjelent Toró T. Tibor országos elnök facebook-oldalán is, minden kétséget kizáróan bárki számára hozzáférhetővé téve azt (ide kattintva olvasható a teljes szöveg).
Az esemény zárásaként a Himnuszt éneklésére került sor, majd a távozók aláírásukkal támogathatták a regionalizációs tervezetet ellenző petíciót.

Keresés