Déván jártak a decemberi verseny harmadik helyezettjei

Déván jártak a decemberi verseny harmadik helyezettjei
2012. November 27.
A napokban Déván és környékén kirándultak diákok, egy majd' egy éve volt verseny harmadik helyezettjeinek járó nyereményeként.
/vlm/Image/Show/84/
"Magas Déva várát" is meglátogatták (Illusztráció: panoramio.com)

Tavaly decemberben került sor arra a versenyre, melyet Winkler Gyula RMDSZ-es EP-képviselő támogatásával szerveztek meg, s melynek első helyezettjei még a tavasszal utazhattak Brüsszelbe.

A második helyezettek Danakanyarbeli, illetve a harmadikoknak megígért dévai kirándulást azonban az esztendő során többször elhalasztották.

Szeptember végén írtunk az ügyről legutóbb, mikor Nyakó József helyi RMDSZ-elnök kijelentette: a jutalmak “átadása” nem a szervezeten múlik.

A napokban a harmadik helyezett diákok három tanár – Csengeri Csongor, Truczkai Erika, Paulenschi Tímea – társaságában “átvették” jutalmukat: három napos kiránduláson voltak.

Csengeri Csongor, a Zelk Zoltán iskola igazgatója kérdésünkre elmondta: a kirándulásra november 16. és 18. között került sor, 9 gyerek részvételével. Hárman az általánosból, négyen a középiskolából (ugyanis egy diák az általánosból időközben a középiskola tanulója lett), egy gyerek pedig saját döntése alapján nem utazott el.

A delegáció a dévai Téglás Gábor Iskolaközpontban volt elszállásolva – köszönet érte Kocsis Attila igazgatónak, illetve Balogh-Botár Csaba aligazgatónak.

A kirándulók péntek délelőtt utaztak el, és még aznap Déva nevezetességeit nézték meg.

Szombaton a Vajdahunyad várat látogatták meg, később a Csernakeresztúri Tájházat (ahol élvezetes előadásból megtudhatták, miként kerültek bukovinai székelyek Déva környékére), és még ugyanaznap délután a dévai AquaLand-ben fürdőzhettek – vendéglátóiknak köszönhetően ingyenes belépéssel.

Vasárnap délelőtt a házigazda iskolát járhatták be, majd Déva várához kirándultak – igaz a kilátást köd nehezítette -, majd délután indultak haza.

Az élményért köszönet illeti Winkler Gyula EP-képviselőt, illetve a Hunyad megyei RMDSZ-szervezetet.

Kérdésünkre Nyakó József RMDSZ-elnök újfent megerősítette korábbi nyilatkozatát: a verseny második helyezettjeinek járó magyarországi kirándulás “átadása” továbbra sem a szervezeten múlik, a vállalt költségeket bármikor állják, amikor az arra illetékesek megszervezik az utazást.

Keresés