Diabetológus is rendelni fog az egészségügyi központban

Diabetológus is rendelni fog az egészségügyi központban
2013. June 14.
A Margittai Dr.Pop Mircea Városi Kórház kihelyezett osztályaként működő érmihályfalvai egészségügyi központ által nyújtott szolgáltatások egy újabbal bővülnek a napokban: keddenként és csütörtökönként diabetológus fog rendelni.
/vlm/Image/Show/84/
Diabetológus is rendelni fog

Karsai Attila alpolgármester jelenlétünkben egyeztetett dr.Pascondia Simona diabetológussal arról, hogy keddenként és csütörtökönként 11 és 13 óra között fog rendelni az érmihályfalvai egészségügyi központban. A doktornő nem magánrendelőt nyit Érmihályfalván, hanem a kórház keretében várja a betegeket, akik így sok költséget (ide értve az utazásét is) megspórolhatnak.
Az alpolgármester emlékeztetett: amikor annak idején – éppen 3 éve, 2010. július elsejei dátummal – az egészségügyi központ élére került menedzserként, egyik célkitűzése volt, hogy minél több szakorvoshoz (például gyerekorvoshoz, nőgyógyászhoz) tudjanak fordulni a betegek az intézményben. Azóta sok minden történt, például felújították és átadták az egészségügyi központ új épületét, Margitta város támogatásával sikerült megmenteni egy azóta zajlott átszervezés során előrevetített bezárástól, és persze az intézmény vezetése is másként alakult. Azonban azóta két belgyógyász, gyermekorvos, nőgyógyász, két fül-orr-gégész, kardiológus várja meghatározott órarend szerint a betegeket, és most sikerül egy régi tervet is megvalósítani, ami több lakossági fórumon is megfogalmazódott kérés volt: diabetológus is rendelni fog.
Karsai Attila elmondta még, hogy rövidesen megtartanak egy összejövetelt, melyre meghívta a családorvosokat, a téma pedig az állandó ügyelet megszervezése, pontosabban több év kihagyás utáni újra indítása lesz.
Az egészségügyi központban rendelő orvosok névsora, az órarendek, illetve az előjegyzésekhez szükséges telefonszámok, továbbá az intézmény laboratóriumában elvégeztethető analízisek és azok nemrég változott árai ide kattintva olvashatóak el.

Keresés