Diáknapok az ERMISZ és a Főgimnázium közös szervezésében

Diáknapok az ERMISZ és a Főgimnázium közös szervezésében
2014. November 19.
Az Érmihályfalvi Ifjúsági Szervezet (ERMISZ) és az Érmihályfalvi I. Számú Mezőgazdasági Kollégium az elmúlt hetekben több közös programot szervezett.
/vlm/Image/Show/84/
A különböző játékok és versenyek alkalmával sikerült megmozgatni minden korosztályt

A Diáknapokat november 7-én tartották meg, a program címzettjei elsősorban a líceumi osztályok tanulói voltak, akik számos sport, ügyességi és logikai vetélkedőn mérhették össze erejüket. A már említett vetélkedőkön kívül még a Gólyabál szervezésében is részt vállalt az ifjúsági szervezet. Ez teret biztosított újabb logikai és csapatépítő játékok kivitelezésére, ezzel segítetve a gólyabálon önkénteskedőknek és fellépőknek, hogy jobban megismerjék egymást.

A helyi líceummal közösen megszervezett programokon mindenki megtalálta a hozzá közel álló vetélkedőt. A különböző játékok és versenyek alkalmával sikerült megmozgatni minden korosztályt, beleértve a tanárokat is. Elsődleges célok közé tartozott a fiatalok kimozdítása a számítógépek elől és a szorosabb kapcsolatok kiépítése úgy a fiatalokkal, mint a helyi iskolával.

A focibajnokságon 17 osztály képviseltette magát, míg a lányoknak szervezett kézilabda bajnokságra 13 osztály nevezett be. A két bajnokság mellett még sakk versenyen, asztalitenisz bajnokságon, fitnesz-edzésen, zsákban futáson és különböző kisebb logikai és ügyességi versenyen mérhették össze erejük és tudásukat a tanulók .

A Diáknapokat követő héten kezdődött a Gólyabál szervezése. A bált megelőző készületek nem voltak éppen hagyományosak, mivel a lelkes önkéntes tanulók és a Gólyabálon szereplők számos ügyességi, logikai és csapatépítő játékok segítségével ismerhették meg egymást. Az ERMISZ tagjai fontosnak tartották, hogy segítsenek a csapat összerázásában a zökkenőmentes rendezvény érdekében. A szervezet meglátása szerint azt is elérték, hogy a tanulók megértsék mi is az a csapatszellem és milyen jó egy igazi csapatban dolgozni.

A Diáknapok és a Gólyabált megelőző kisebb programok nem jöhettek volna létre, ha nincs a Communitas Alapítvány, aki a rendezvény egyik főtámogatója volt.

Az ERMISZ sajtószolgálata

Keresés