Diákok jutalmazása a római katolikus templomban

Diákok jutalmazása a római katolikus templomban
2013. May 12.
A vasárnap délelőtt 11 órakor kezdődött szentmise keretében vehették át jutalmaikat azok a diákok, akik a közelmúltban zajlott megyei és országos szintű római katolikus vallási tantárgyversenyen, illetve az egyházmegye által "A hit éve" alkalmából meghirdetett rajz- és esszéíró versenyen kimagasló eredményeket értek el.
/vlm/Image/Show/84/
A jutalmazott diákok csoportja az oltár előtt

A korábbiakban már beszámoltunk az érmihályfalvai római katolikus diákok tantárgyversenyen elért eredményeiről, illetve annak a rajzversenynek az eredményéről is, amit az egyházmegye hirdetett meg “A hit éve” alkalmából.
Azóta újabb eredményeket kaptunk meg: a nagyváradi Egyházmegyei Katekétikai Központ ugyancsak “A hit éve” alkalmából hirdette meg “Példaképeink útján” című pályázatát IX.-XII. osztályos diákoknak. Ennek során a résztvevők egy olyan felnőttet kellett bemutassanak, aki példakép számukra hitük megélésében, akitől sokat tanultak imádságok, énekek terén. A pályázaton két második díj került Érmihályfalvára, Muresan Renáta és Santovan Mariann Dóra révén, mindketten X. osztályosok a Mezőgazdasági Főgimnáziumban.
A már korábban, illetve a fentebb említett diákok vasárnap, május 12-én, a délelőtt 11 órakor kezdődött szentmise végén vehették át díjaikat, sőt, nem csak ők, hanem azok is, akik már nem érmihályfalvai iskolák diákjaiként értek el eredményt – ők a Nagyváradon tanuló Szenderszki Henrietta és Bara Dávid, illetve a Szatmáron tanuló Heidenhoffer Erhard.
Bogdán István tisztelendő mondott köszönetet nem csak a gyerekeknek, de a szüleiknek és tanáraiknak is – közöttük Bokor János vallástanárnak, hangsúlyozva annak fontosságát, hogy a hit megélése erősödjön a gyerekekben, felnőttekben egyaránt. A diákokat egyenként szólította a tisztelendő az oltárhoz, ahol Bokor János adta át az ajándékokat, majd a csoportkép elkészülte után a templomot megtöltő hívek tapssal fejezték ki gratulációjukat.

Keresés