Díjak egy országos fotópályázaton

Díjak egy országos fotópályázaton
2013. November 6.
Az Érmellék 2009 Fotóklub Nagyváradon élő tagja, Ovidiu Pop két díjat is nyert a napokban egy romániai nemzetiségeket bemutató pályázaton.
/vlm/Image/Show/84/
Az aranyérmet nyert alkotás, címe: Figyelem

Az Euro Foto Art Egyesület kulturális projektjének részeként hirdetett pályázatokat, melyek által az országban élő különböző nemzetiségeket kívánják bemutatni. Ennek keretében került sor a magyarokra (2011-ben), a németekre (2012-ben). Idén a zsidóság került a reflektorfénybe, 383 fotó érkezett a zsűri elé (129 fekete-fehér, 254 színes), melyek közül 110 alkotás került be egy kiállítás anyagába.
A Romániai Fotóművészek Egyesületének egyik aranyérmét a Nagyváradon élő Ovidiu Pop kapta, aki az Érmellék 2009 Fotóklubnak is tagja. E mellett egy másik felvételével kiérdemelte a Romániai Zsidó Hitközségek Szövetségének kristálykupa elnevezésű díja harmadik helyezését is.
A pályázatra beérkezett fotókból rendezett kiállítást Nagyváradon november 6-án (a Tavirózsa Fotóklub székhelyén, Sas palota, 18 óra), majd december 3-án (a Nagyváradi Zsidó Hitközség Központjában) mutatják be. A szalon hivatalos megnyitója december 15-én lesz a Bukaresti Zsidó Hitközség Központjában.


A harmadik díjat nyert fotó,

címe: Mosoly

Keresés