Díjazzák a jeles gazdálkodókat

Díjazzák a jeles gazdálkodókat
2018. September 28.
A romániai mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter, illetve a budapesti agrárminisztérium helyettes államtitkára fog díjakat átadni gazdáknak a Dióverő Nagyvásáron.
/vlm/Image/Show/84/

Ahogyan arról már írtunk, a hét végén Érmihályfalván sorra kerülő Dióverő Nagyvásár egyik fő célja, hogy meg- és bemutatkozási lehetőséget adjon nem csak a helyi, de a térségbeli mezőgazdasági termelőknek is. Aki csak e sorok olvastán (pénteken, szeptember 28-án – szerk.megj) határozza el, hogy ő maga is szeretne élni a lehetőséggel, az nem késett el, hiszen a szervezők még pénteken is várják a Gödör rendezvényházhoz a portékákat és azok megtermelőit. A gazdákat szombat délben 12 órától olyan fórumra várják, melyen jelen lesz Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Hajdú Bihar megyei elnöke, Sebestyén Csaba képviselő, a Romániai Magyar Gazdák Egyesületének országos elnöke, illetve dr. Nagy Miklós, az RMGE megyei elnöke. Utóbbitól a biogazdálkodás témakörében lehet tudakozódni, de általában szó lesz támogatási és pályázati lehetőségekről, nem utolsó sorban alkalom adódik az egymás közötti tapasztalatcserére is.

Ugyancsak szombat délután, 16 órától díjak átadására is sor kerül. Az eseményen részt vesz Petre Daea romániai mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter, illetve, mivel dr. Nagy István magyarországi agrárminiszter egyéb elfoglaltsága miatt távol marad, a tárca képviseletében dr. Mezei Dávid agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár. A két magas rangú szakpolitikus fogja átadni az állattenyésztésben, gyümölcs-, gabona- és zöldségtermesztésben jeleskedőknek azokat a nagydíjakat, melyeket a szervezők által összeállított zsűri fog odaítélni a választék és minőségi szempontok alapján. Ahogyan arról már a tegnapi lapban is szó esett, másnap, vasárnap délután 17 órától a termés megáldására kerül sor, amelyen jelen lesz Böcskei László római katolikus és Csűry István református püspök, a további egyházközségeket és gyülekezeteket (baptista, görögkatolikus, ortodox) helyi elöljáróik képviselik.

(Bihari Napló)

A teljes program ITT olvasható.