Diófákat ültettek és még ültetnének

Diófákat ültettek és még ültetnének
2015. March 27.
Lakossági felajánlások nyomán eddig 15 diófacsemetét ültettek ki közterületekre. Továbbra is lehet felajánlásokat tenni erre a célra.
/vlm/Image/Show/84/
Faültetés a Vízműnél és az ANL-tömbházaknál

Az elmúlt napokban 15 diófacsemetét ültettek ki az önkormányzat alkalmazottai közterületekre. Nyakó József polgármester az akcióról elmondta: az diófák ültetése már korábbi terv volt, és része annak az elgondolásnak, hogy a városrendezési szempontból időnként kivágott fák helyett – ha nem is mindig a szó szoros értelmében azok helyére – újakat ültessenek, sőt, többet is, mint a kivágottak száma, illetve pótolják a kiszáradtakat is.
Egyéb fajták mellett most diófákat ültettek, olyan helyekre, ahol a terebélyes lombú fáknak lesz helye és az árnyékuknak is örülhetnek majd annak idején az alattuk megpihenők.
A facsemeték lakossági felajánlásokból származnak, azokat a Százholdon és a Dihenesen lévő játszótereknél, a dihenesi iskolánál, az ANL-tömbházaknál, illetve a Vízmű székhelyének kerítése mellett ültették el.
Az akciónak nincs vége: akinek van olyan diófacsemetéje, amelyre nem tart igényt, mert például olyan helyre nőtt, ahonnan egyébként is ki kellene venni, az a 0259/35-52-16-os telefonszámon jelezheti és az önkormányzat alkalmazottai érte mennek, kiemelik, majd új helyén elültetik.