Diószeg nyerte a rangadót

Diószeg nyerte a rangadót
2015. October 25.
Régen volt annyi szurkoló a Praszler stadionban, mint szombat délután, amikor az Unirea a Diószegi SK-val vívott változatos, sok gólos, jó színvonalú rangadót. És a jelző korántsem túlzás.
/vlm/Image/Show/84/
A hálóba tart Gego fejese - ezzel még vezettünk 3-2-re

A megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 10. fordulójában nem csak azért számított rangadónak az Unirea és a Diószegi SK összecsapása, mert a tabella második helyezettjét fogadta az ötödik, hanem mert a két gárda hajdan is nagy meccseket vívott. Ez – és persze a csapat elmúlt hetekbeli teljesítménye – régen látott számú, mintegy 300 fős szurkolótábort vonzott a Praszler stadionba, sokan érkeztek Diószegről is (képünkön a zsúfolt lelátó).

A verőfényes időben a mieink megszeppenve, a vendégek harciasan kezdték a találkozót, mindez megmutatkozott abban, hogy már a 7. percben a kék mezesek örülhettek gólnak, sőt, a félidő felénél már két gólos volt előnyük – 0 – 2. Mindez arra késztette ifj.Fele Sándor edzőt, hogy szokatlanul hamar kettős cserével próbálja átszervezni csapatát, ami eredménnyel is járt, hiszen a 36. percben Dobondi révén szépítettünk – 1 – 2, majd a legjobbkor, a félidő végén, a 41. percben Dumiter góljával egyenlítettünk – 2 – 2.

A második félidőben folytatódott a hazai szurkolók öröme, legalábbis egy ideig: a 62. percben Gego fejese már a hazai előnyt jelentette (balról: gólöröm) – 3 – 2. Pár percig örülhettünk csak, hiszen a diószegiek roppant motiváltan rohamoztak, a 66. percben egyenlítettek – 3 – 3, és még akkor is hajtottak, amikor mi már kiegyeztünk volna a hazai szemmel igazságosabbnak tűnt döntetlennel, ám a 80. percben még egyszer a hálóba találtak – 3 – 4. A végjátékban Dumiter az előtte tátongó kapu fölé fejelt, Fele Sz. szabadrúgás a jobb kapufán csattan, igaz, Perényi kapufája is útját állta egy gólba tartó labdának, sőt, a gólvonalról is menteni kellett másik alkalommal.

Aki semleges szemmel nézte a meccset (volt-e ilyen?), az jól szórakozhatott, hiszen változatos, jó iramú, sok gólos találkozót láthatott, melyen a diószegiek erősebb együttese akarta jobban a győzelmet, elszántságukból akár azt is hihette volna egy kívülálló, hogy a bajnoki cím a tét. A lefújás után mindkét szurkolótábor ünnepelte csapatát, melyek igazi nézőcsalogató produkciót mutattak be, mely magasabb szinten is megállná a helyét.

Az Unirea összeállítása: Perényi – Crisan C., Horváth, Péter, Crisan R. (24.p. Fazekas / 89.p. Lakatos), Dobondi, Létai, Gábor (24.p. Fele Sz.), Pap (86.p. Sándor), Dumiter, Gego.

A forduló további eredményei és a tabella ide kattintva érhető el.

Az ifjúságiak találkozóját Csűri Sándor tanítványai 11-0-ra nyerték.

A 11. fordulóban az Unirea az Élesdi Crisul vendége lesz.

Keresés