Dolgoznak a földgyaluk

Dolgoznak a földgyaluk
2019. January 31.
Ahogy az időjárás engedi, minden utcára eljutnak.
/vlm/Image/Show/84/

Ahogyan az telente lenni szokott, az időjárás minden évben megviseli az úttesteket: megszaporodnak a kátyúk, gödrök. Így történt idén is, a közlekedők pedig méltatlankodnak, hogy járműveikkel alig tudnak haladni.

Karsai Attila alpolgármester elmondta: az aszfaltozott utcákon nem voltak és nincsenek gondok, amikor szükséges volt, azonnal sózták az úttesteket, melyeknek szinte azonnali eredménye volt, megszűnt a síkosság. A gond a kövezett utcákon jelentkezett. Míg hó és jég borította azokat, addig homokkal szórták fel, hogy enyhítsék a csúszásveszélyt, ugyanakkor a földgyalut nem volt érdemes munkába állítani, hiszen a megfagyott csapadékkal nem tudott volna mit kezdeni.

Figyelve az időjárási előrejelzéseket, csütörtök reggelre jósoltak a hozzáértők olyan enyhülést, amikor már érdemes volt munkához látni, ennek megfelelően az önkormányzat két erőgépe hajnali 6 órakor indult el. Az alpolgármester hozzátette: minden utcán legalább egyszer végigmegy a földgyalu, ahol szükséges, ott többször is. Kérik a lakosok türelmét és megértését, ugyanakkor arra az esetre is felhívta (újból) a figyelmet, hogy ha visszatér a tél, a házak előtti járdák takarítása a tulajdonosok kötelessége.