Döntetlen a Slovan ellen

Döntetlen a Slovan ellen
2019. August 1.
Még három edzőmeccset játszanak a bajnokság kezdéséig.
/vlm/Image/Show/84/

A tervezett kettő helyett csak egy edzőmeccsel a lábukban (Hajdúszoboszlón kikaptak 2 – 0-ra) várták az Érmihályfalvi Unirea focistái a szerdai újabb előkészületi mérkőzést, amikor a IV.-Liga küzdelmeire készülve fogadták az V.-Ligában érdekelt Cserpataki Slovan gárdáját.

Ifj. Fele Sándor tanítványai uralták a mezőnyjátékot, ám a szünetre mégis hátrányban mentek, hiszen a vendégek gyakorlatilag két helyzetüket, két pontrúgást, egy szögletet és egy szabadrúgást gólra váltottak, amire csak Bacsó találata volt a válasz (1 – 2). A második játékrészben hamar fordított az Unirea, előbb Lazăr beadásából Láposi bombázott a hálóba, majd Lakatos fejesgólja már a hazai vezetést jelentette – 3-2. A hazaiak továbbra is irányították a játékot, miközben a vendégek egyre jobban “elfogytak”.

A meccset ifj. Fele Sándor jó alkalomnak látta az utánpótlás korú játékosok szerepeltetésére: a félidő derekán már csak 2 játékos képviselte a viszonylag idősebb korosztályt, ezzel igazolva az utánpótlás-nevelés és edzőtársai munkájának eredményességét is. A fiatalok hajtottak is becsülettel, ám a kidolgozott helyzetek kihasználásán még van mit javítani, a sakk-matt helyzetekben még meg-megremegett a láb, így ahelyett, hogy az Unirea akár 3 – 4 góllal nyert volna, a Slovan egy eladott labdából kontrát indítva a lefújás előtt egyenlített – 3-3.

Nem az eredmény volt a fontos, hanem a gyakorlás, összegzett az edző a végén, aki a következő csapatot szerepeltette: Kis – Dorogi, Jude, Urbanowski, Bacsó, Kiss, Boros, Crişan, Lazăr, Solymosán, Lakatos. Lehetőséget kapott még: Szkirkanics – Láposi, Muresan, Kovács, Pop, Tankó.

Mint megtudtuk, igazoltan hiányzott Gego és Széles, illetve a Diószegtől igazolt Sabău.

Az Unirea pénteken Nagykárolyban vendégszerepel, szerdán, augusztus 7-én 18.30 órától a Székelyhídi SK-t fogadja, majd augusztus 11-én a nagykárolyiak viszont látogatásával zárja a felkészülési meccsek sorozatát.