Döntetlen az Óvári Someşul ellen

Döntetlen az Óvári Someşul ellen
2016. February 25.
Gól nélkül zárult első félidő után 2-2-es döntetlenre végzett az Unirea szerda délután az Óvári Someşul ellen, felkészülési találkozón.
/vlm/Image/Show/84/
A fekete mezes óváriak egyik veszélyes helyzete

Hűvös, szeles idő fogadta a százholdi edzőpályához kimerészkedett szurkolókat illetve a csapatokat szerda délután. Az Unirea a Szatmár megyei “elit IV. liga” élmezőnyébe tartozó, csak gólaránnyal a második helyre szoruló Óvári Someşult fogadta. Információnk szerint a vendégek “hajtanak” a III. ligára és idén ez volt az első nagypályás edzőmeccsük – úgy is kezdték a találkozót, mint akik már ki vannak éhezve a játékra, élénk és erőszakos támadásokat vezettek, beszorítva a hazaiakat térfelükre. Perényi több alkalommal kellett védjen, néhányszor a csatáraik tévesztettek célt, a mi részünkről Pap előtt adódott komolyabb lehetőség. Az Unirea idegesen, kapkodva és csapkodva próbált úrrá lenni a helyzeten, miközben időnként valóságos zsibvásári hangulat alakult ki a játékosok között: (majdnem) mindenki magyarázott, reklamált, utasításokat osztott, miközben az óváriak tizenhatoság is alig jutottunk el.

A szünetben éppen ezt kérte számon tanítványain ifj.Fele Sándor edző: sok a duma, kevés az odafigyelés.

Alig kezdődött meg a második félidő, máris gólt kaptunk, egy szöglet után az egyik vendég csatár egyedül maradt a hosszú oldalon, a félidőben beállt Kis kiszolgáltatott helyzetbe került – 0-1. Bár továbbra is sok volt a pontatlanság és a helyezkedési hiba, kiegyenlítettebbé vált a meccs képe. Egyenlíteni is sikerült mintegy 10 perc múlva Crisan révén, aki a tizenhatoson belülről bombázott a keresztléc alá – 1-1. Nem sokáig örülhettünk azonban, egy kapu előtt keresztbe vágott labdára a hosszú oldalon hamarabb ért oda az óvári játékos – 1-2. Újra több egyenlítési alkalmunk is volt Pap, illetve a menet közben beállt Sándor és Bacsó révén, azonban második gólunk Iova nevéhez fűződik, aki Fele Sz. szabadrúgásból a kapu elé ívelt labdáját értékesítette – 2-2. A találkozó végén újra kapunk elé szorultunk, több alkalommal is nem rajtunk múlt, hogy nem kaptunk újabb gólt, de nem kaptunk, így maradt a döntetlen egy érettebben, nyugodtabban játszó ellenféllel szemben.

A szerda délután szerepelt gárda (a cserék a második félidőben álltak be): Perényi (Kis) – Horváth (Fórián), Iova, Moisi, Vedkerti (Sándor), Tóth (Gábor), Fele Sz. (Bersenszki), Gábor (Bacsó), Crisan, Pap (Crăciun), Lakatos.

Az Unirea legközelebb Tasnádon lép pályára szombaton, egy héttel a tavaszi szezon kezdete előtt, azonban csapatunk az első fordulóban állni fog a Bihar FC II. visszalépése miatt.

Keresés