Döntetlennel zártuk a szezont

Döntetlennel zártuk a szezont
2016. November 26.
Három pontos szezonzárásra készültünk, végül egy döntetlenre futotta Pályi ellen...
/vlm/Image/Show/84/
Csak döntetlenre futotta a sárga-zöldek ellen

A megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 15., utolsó őszi fordulójában az Unirea azt a helyközpályi csapatot fogadta szombat délután, mely eddigi csupán kétszer nyert és pontot szerezni is csak további három alkalommal tudott, jó esély volt tehát rá, hogy győzelemmel forduljunk a téli pihenőre.

A szurkolótábor nem felejt: olyan (nyomdafestéket nem tűrő) rigmusokkal fogadták a vendégeket, melyek a nem is olyan régi időket idézték, amikor még mindkét csapat nagyobb játékerőt képviselve versenget a bajnoki címért, a drukkerek szerint a pedig a pályiak nem mindig a pályán nyerték meg a találkozókat…

Kapkodva, idegesen kezdtük a meccset, a sérült Gego és Dumiter nélkül, a fiatal Mandrila – Illés – Bersenszki – Pap sorra várt elsősorban a gólszerzés feladata. Ám a vendégek sem törődtek a papírformával, ezt jól mutatta, hogy a 10. percben egy távoli lövésük a felső lécünkön csattant. A kedélyek megnyugtatására jól jött volna egy gól, ami meg is érkezett, de nem úgy, ahogyan mi gondoltuk: a 31. percben ajándékba adtunk egy labdát félpályánkon a vendégeknek, játékosuk pedig a kifutó Gábor felett átemelt – 0 – 1. Továbbra is rohamoztunk, de állandó volt az ellentámadás-veszély. Hátvédjeinknek keményen kellett állni a sarat, részünkről Illés rúgása centikkel ment kapu mellé, akárcsak Daroczi szabadrúgása, sőt, még majdnem egy pályi öngól is besikeredett. Aztán a legjobbkor egyenlítettünk, a szünet előtt: a bíró 3 perc hosszabbítást mutatott, a 45+1 percben Crisan beadását Pap fejelte – ahogyan azt tanítják – a kapus mozgásával ellentétesen a hosszú oldalra – 1 – 1.

A második félidő elején újra a felső lécünket találták el a pályiak, jelezve, hogy nem mondtak le a pontszerzésről. Később, a 67. percben Illés mintha csak válaszolni akart volna, ő is a keresztlécet lőtte ki, miközben hol az egyik, hol a másik csapat szorította kapuja elé az ellenfelét. A labda mégis nálunk volt többet, egyre-másra érkeztek is a beívelések a pályi kapu elé, ám vagy nem volt érkező ember, vagy lövés helyett cseleztük és fordítva. Amikor már majdnem minden klappolt, akkor a vendégek kapusa hárított, mint a 82. percben Illés és a 86. percben Pap lövésénél.A játékvezető az utolsó 20 percben legalább 5 sárgát kiosztott a vendégeknek (korábban is néhányat), vigyázva, hogy ugyanaz ne kapjon kettőt. Újabb gól már nem született, a pontosztozkodás pályi szempontból mondható kedvezőnek.

Ifj.Fele Sándor a következő csapatot szerepeltette: Gábor – Fórián (46.p. Foris), Iova, Moisi, Crisan, Tóth, Daroczi, Mandrila, Illés, Bersenszki, Pap.

A forduló további eredményei és a tabella ide kattintva tekinthető meg.

Az ifjúsági csapatok meccsét meggyőző fölénnyel, sok helyezett kihagyva nyerte meg az Unirea 7-1-re.

Keresés