Dorina „sorsolta ki” a fődíjat

Dorina „sorsolta ki” a fődíjat
2012. September 16.
Lószerencse – ez volt a focipályán tartott egész napos rendezvény címe, hiszen a fő atrakció a tombola kisorsolása volt, mely nem mindennapi módon történt!
/vlm/Image/Show/84/
Dorina "sorsolás" közben...

Az egész napos program célja az Unirea Sport Klub támogatása volt, ennek érdekében tombolát lehetett már hetek óta vásárolni 100 lejes áron. Ez soknak tűnhet, azonban 2000 lej volt a garantált fődíj.

A szervezők végül ma déli 13 óráig 143 darabot adtak el.

Ahogyan azt már beharangoztuk, a sorsolás nem mindennapi módon történt, hiszen egy Stájerországból „importált”; ötlet alapján minden sorsjegyhez társítottak egy olyan kis négyzet alakú területet, amilyenekre – az eladott sorsjegyek száma alapján – felosztották a focipályát, a sorszámokat véletlenszerűen „szórták szét”;. A sorsolát pedig egy ló végezte: ahová először piszkított, az a szám nyert.

A helyi Nagy Lajos már jóval a sorsolás előtt megérkezett a pályára a mura fajtájú, 7 éves Dorinával. A gyönyörű állású állat türelmesen várakozott a kerítés mellett, míg a focimeccsek és vetélkedők végeztével Egri György és Oancea Nicolae mérnökök bemérték a pályát, hogy könnyű legyen beazonosítani a majdani nyertest. Aztán elkövetkezett a történelmi pillanat: megkezdődött a sorsolás.

Nagy Lajos „ügetésben”; vezette oda–vissza a pályán keresztbe Dorinát, miközben megfogalmazódott a kérdés: mi lesz, ha a ló nem akar… sorsolni? Nos, nem kellett választ adni erre, hiszen a második „forduló”; elején – vagyis, miután a teljes pályán áttrappoltak, és már visszafelé jöttek – megszületett a „döntés”; (lásd. oldalsó képünkön a “bizonyítékot” bekarikázva): az ötös számú tombola nyert, ami, mint kiderült, ifj.Csongrádi Imre birtokában volt – távollétében id.Csongrádi Imre vette át a díjat, illetve (fogalmazzunk így) „a sorsolás tárgyi bizonyítékát”; egy zacskóban, hiszen az is járt a pénzzel együtt.

Keresés