Drámapályázaton szerepelt a katolikus plébánia “csapata”

Drámapályázaton szerepelt a katolikus plébánia “csapata”
2019. November 27.
A Páduai Szent Antal Plébánia csapatát alkotó 12 diákot Belényesi Katalin és Felvinczi Erzsébet tanítónők készítették fel az egyházmegyei drámapályázatra.
/vlm/Image/Show/84/
A Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye „Nagy sokaság csatlakozott hozzá, mert hallották, mi mindent tett”; (Mk 3,8b) mottóval hirdetett drámapályázatot iskolásoknak, készülve a 2020-as budapesti Eukarisztikus Kongresszusra. A témák Jézus Krisztus példabeszédei és csodái voltak.
A második alkalommal meghirdetett drámapályázatra plébániai csoportok vagy osztályközösségek nevezhettek három korosztályban: I–IV., V–VIII. és IX–XI. osztályosok, a jelenetek hossza pedig nem haladhatta meg a tíz percet.
A bemutatókat az elmúlt kedden délután tartották a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum dísztermében., ahol Böcskei László megyés püspök hangsúlyozta: ez egy olyan rendezvény, melynek üzenete nemcsak arról szól, hogy hat csoport fellép, hanem sokkal többről, arról is, hogy megvalósítható az a krisztusi tanítás, amiről a Bibliában olvashatunk, vagyis hogy „szeressétek egymást”;.
A nagyváradi Bonitas Magyar Speciális Oktatási Központ diákjai (12 diák, 0–IV. osztály) a Szeretethimnuszt mutatták be, felkészítőik Árkosi Julianna, Kovács Krisztina és Egly Renáta gyógypedagógusok. A Szent László Római Katolikus Teológiai LíceumX. B. osztályának tanulói (10 diák) A búza és a konkoly című produkcióval készültek, felkészítőjük Nemes István hitoktató. A Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum V. B osztályának tanulói (14 diák) a csodálatos kenyérszaporítás történetét mutatták be, felkészítőik Benedek Ramóna, Papp-Tóth Emese és Zalder Éva tanárnők. A margittai római katolikus plébánia csapata (4 diák, VIII. és X. osztályosok) Lázár feltámasztását elevenítették meg, felkészítőjük Nyíró Szabolcs hitoktató. A nagyváradi Művészeti Líceum X. osztályos tanulói (7 diák) a tékozló fiú történetét játszották el, felkészítőjük Kötting Ilona hitoktató. Érmihályfalváról a Páduai Szent Antal Plébánia csapata (12 diák) a Megbocsátás című előadással szerepeltek, felkészítők Belényesi Katalin és Felvinczi Erzsébet tanítónők.
A pályaműveket nem rangsorolták.
(forrás: Bihari Napló)

Keresés