Edzőmeccs megemlékezéssel

Edzőmeccs megemlékezéssel
2016. August 4.
Harmadik edzőmeccsét vívta szerda délután az Unirea. A találkozó előtt megemlékeztek az előző napon elhunyt sporttársról és barátról...
/vlm/Image/Show/84/

Szerda a délután az egyik állandó edzőmeccs-partner, a Nagykárolyi Viktória (hivatalosan FCM 2008) volt az Unirea ellenfele a Praszler stadionban.

A kezdő sípszó előtt a csapatok és a játékvezetők a kezdőkör mentén álltak sorba (alábbi képünkön), hogy a lelátó nézőivel együtt fejet hajtsanak a súlyos betegség után kedden, 50 éves korában elhunyt sporttárs és barát, Stoicu Eugen (Geni) emléke előtt…

Az első félidőben az Unirea akarata érvényesült, számos alkalommal tetszetős akciók futottak végig a pályán, gyors és kombinatív támadás-szövéssel. Gego előtt legalább három gólszerzési lehetőség adódott, de Pap távoli kapáslövését is feljegyezhettük. A vendégek gyakorlatilag nem veszélyeztették Perényi kapuját, leginkább sérelmeikkel voltak elfoglalva, illetve (az egyébként szintén nagykárolyi) játékvezetők ténykedésével. Két gólt is sikerült szereznünk: nem sokkal a meccs kezdete után Gego beadását követően Pap “lefedezte” a kapust, a mögötte érkező Foris pedig a hálóba lőtt – 1-0; a félidő derekán Tóth méretes indítással ugratta ki Bacsót, akinek harciasságát dicsérte, hogy a nem ijedt meg a mellette sprintelő védőtől, sem a kiinduló kapustól, hanem kilőtte a hosszú sarkot – 2-0.

A második félidővel már korántsem lehettünk elégedettek, hiszen, bár az elején újra Gego és Bacsó előtt is adódtak lehetőségek, kiegyenlítette vált a jobbára mezőnyjáték. De nem mert a károlyiak feljavultak, inkább mi “eresztettünk le”, illetve cseréltünk be ifjúsági játékosokat. A gólokat is úgy kaptuk, hogy a vendégek nem is kerültek helyzetbe, hacsak azt a két szögletet nem nevezzük annak, melyeknél a felszabadítani akaró játékosaink egyszerűen a labda mellé rúgtak, sakk-matt helyzetbe hozva a károlyi csatárokat, nem kevésbe a szünetben beállt Kis kapust. A végeredmény 2-2 lett, ahogy mondani szokás, edzőmeccsnek jó volt.

Ifj.Fele Sándor edző a lefújás után elmondta: az eredmény majd pár hét múlva, a bajnokság kezdetekor lesz fontos, most az a lényeg, hogy a gárda összeszokjon, a fiatalok is tapasztalatot szerezzenek, illetve a fizikai felkészülés is még “útközben” van.

A következő csapat lépett pályára: Perényi (Kis) – Horváth, Moisi, Foris, Mandrila (Balogh), Bacsó (Fórián), Iova (Molnár), Tóth, Crisan, Gego (Kanalas), Pap (Daroci).

Az Unirea pénteken Diószegen vendégeskedik, majd szerdán 18.30 órakor újra hazai pályán fogadja Székelyhíd csapatát.