Edzőváltás az Unireánál

Edzőváltás az Unireánál
2013. January 19.
Edzőváltás történt az Unirea labdarúgó csapatánál: a felnőtt csapat edzéseit hétfőtől Szabó Zoltán vezeti, aki eddig az ifjúsági gárda edzője volt.
/vlm/Image/Show/84/
Hétfőn kezdik a tavaszi felkészülést

A IV.-Liga őszi szezonjának 14 meccsén az Unirea labdarúgó csapata egy győzelmet szerzett, háromszor játszott döntetlenre, és a gárda 10 alkalommal vesztesen hagyta el a pályát. Az eredmény arra lett elég, hogy a csapat a tabella utolsó helyén telelt.

Pénteken délben gyűlést tartott a klub vezetősége, ami a tavaszra történő készülődés első lépésének is tekinthető volt. Első napirendként az “edző-kérdést” vitatták meg: Csűri Sándor bejelentette lemondását a felnőtt csapat edzői tisztségéről!

Mint emlékezetes, annak idején több “vendég edző” is megfordult az Unirea kispadján, amikor a C.-Ligába jutás volt a cél, ám ez végül Csűri Sándor vezetésével sikerült 30 év elteltével újra a csapatnak, a megyei bajnokság megnyerését, illetve a sikeresen megvívott megyeközi selejtezőt követően. A harmadik vonalban aztán teljesítette a csapat az elsődleges célt, és bent maradást jelentő helyen végzett, ám anyagi nehézségek miatt a klub a visszalépés mellett döntött. A jelenleg félidejénél tartó megyei bajnokságnak már teljesen átalakított kerettel vágtak neki, és a szezon fele alatt csupán egy rövid időre sikerült feljebb emelkedni az utolsó helynél.

“Nem ment a csapatnak, kell a változás. Azt hiszem, normális ez a lépés, amit nem volt könnyű megtenni” – indokolta Csűri Sándor elhatározását, amit a vezetőségi tagok elfogadtak.

Az edzői teendők ellátására Szabó Zoltánt, az ifjúsági csapat edzőjét kérték fel. A megszólított elmondta, hogy Nyakó József polgármester kereste meg az ötlettel, és 3 hetes gondolkodási idő után vállalja el a megbízást a bajnokság végéig. Tudatában van, hogy a felnőtt csapat élén egészen mások a feladatok és az elvárások, mint az utánpótlás nevelésében – itt elsődleges cél az eredményesség, a csapat megmenekülése a kieséstől. Nehéz feladat lesz, amit a játékosok körében bevezetendő szemléletváltással, és a gyerekeknél is használt “belső szabályzat” szigorú betartásával kíván elérni.

Csűri Sándornak felajánlották, hogy foglalja el Szabó Zoltán helyét az ifjúsági csapatnál – a válasz megadására hétfőig kért gondolkodási időt.

A továbbiakban leszögezték, hogy a felnőtt gárda hétfőn 15 órakor, az ifjúságiak kedden 16 órakor gyűlnek össze először, a tavaszi felkészülés megkezdésére – ezek után, a “névsorolvasást” követően döntenek a továbbiakról. Az már biztosnak tűnik, hogy a felnőtt csapathoz – az anyagi lehetőségek függvényében – legalább három játékost szerződtetnek.

Keresés