Egészségnap gyerekeknek, felnőtteknek

Egészségnap gyerekeknek, felnőtteknek
2016. April 19.
Jelentős érdeklődés mellett zajlott le vasárnap Érmihályfalván az az ingyenes "egészségnap", melyet nevében gyerekeknek hirdettek, de szülőknek sem volt érdektelen.
/vlm/Image/Show/84/

A helyi Aktive Fitnes csoport, az RMDSZ-Nőszervezet és a Bartók Béla Művelődési Ház hirdetett úgynevezett gyerek egészségnapot az elmúlt vasárnapra, amikor utóbbi intézménybe várták az érdeklődőket. A délelőtt folyamán a nagyteremben Becsky Orsolya gyógytornász és dr.Dávidházy Éva általános gyerekorvos (mindketten Debrecenből) tartott előadást a szülők érdeklődésére számot tartó kérdésekről. Szóba került a például a helyes étkezés, a csontritkulás esélye, a lúdtalp és a gerincferdülés gyógyíthatósága, a helyes testtartás fontossága. A szakértők a szülők számos kérdésére feleltek.
Mindeközben a kisteremben a nőszervezet tagjainak felügyeletével játszóház volt, ahol a gyerekek rajzolhattak, gyöngyöt fűztek, társasjátékokkal foglalták le magukat. Természetesen volt “átjárás” a két terem között, hiszen a gyerekek időről-időre átvándoroltak a anyukához, nagymamához megmutatni az elkészült rajzokat, füzéreket. Délre járt az idő, amikor megérkeztek a vámospércsi Kontroll Optika szemészei, optikusai, akik két korosztályba sorolva vizsgálták a gyerekek látását, és, hogy mennyire szükség volt erre, mutatta, hogy hosszú sor várakozott az ajtó előtt.
(erdon.ro)

Keresés