Egészségügyi küldöttség a Semmelweis Napon, Hajdúnánáson

Egészségügyi küldöttség a Semmelweis Napon, Hajdúnánáson
2013. July 2.
Idén is részt vett érmihályfalvai delegáció a Hajdúnánáson tartott Semmelweis Napi továbbképző konferencián. Az egészségügyiek küldöttségét 9 fő alkotta.
/vlm/Image/Show/84/
A Hajdúnánáson járt küldöttség

Magyarországon július elsején ünneplik az egészségügy napját, emléket állítva ezzel egyszersmind Semmelwies Ignác orvosnak, “az anyák megmentőjének”, aki 1818-ban ezen a napon született.
Érmihályfalva testvérvárosában, Hajdúnánáson is évente megünneplik ezt a napot, és a szociális intézmények közötti együttműködés eredményeként már tavaly is járt városunkbeli küldöttség az ezen alkalomból szervezett továbbképző konferencián.
Idén június 29-én, szombaton tartották meg a rendezvényt, melyen kilenc fős küldöttséggel képviseltette magát Érmihályfalva – a létszámot az Egészségügyi-Szociális Központ, az Egészségügyi Központ és a ConMed rendelő “adta össze”.
A konferenciát a Kéky Lajos Művelődési Központban Szólláth Tibor hajdúnánási polgármester nyitotta meg, majd előadások hangzottak el egyebek mellett a munkahelyi stresszhelyzetek kezeléséről, a szívinfarktus és a szexuális élet összefüggéseiről, a transztelefonikus EKG használatáról, a diabéteszes láb kezeléséről, a szaruhártya-átültetések gyakorlatáról.
Csűri József, az Egészségügyi-Szociális Központ igazgatója kérdésünkre elmondta: vendéglátóikkal egyeztettek arról, hogy az együttműködést természetesen folytatják, és legközelebb egy olyan találkozót hoznak tető alá, melyen az intézmények dolgozói cserélhetik ki a mindennapi munka során szerzett szakmai tapasztalataikat.